Cumartesi, Nisan 27, 2024

NVIDIA GTX 1180 Cihaz Kimlikleri Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Donanım severlerin dünya genelinde gözlerini üzerine diktiği yeni NVIDIA GTX 1180 ekran kartı serisinin cihaz kimliklerinin açıklandığı konusunda pek çok detay yayınlandı. Yeni ekran kartlarının Ağustos ayında geleceği konuşulmaya devam ederken, gelin GTX 1180‘e yakından bir göz atalım.

NVIDIA GTX 1180 mi Yoksa GTX 2080 mi?

Bu durumla alakalı olarak sizlere çok fazla detay göstermeye çalıştım. Hala da anlatmaya devam ediyorum. Henüz NVIDIA tarafından net bir paylaşım olmamasına karşın, GTX 1180 olarak devam edeceği ihtimaline daha sıcak bakılıyor. Zira bundan önceki GTX 1170 serisinin detayları sızdırıldığında da görmüştük.

Şuanda iki kaynak tarafından aşağıda görmüş olduğunuz kimlikler doğrulandı. Fakat gerçek olup olmadığı konusunda “net” bir bilgi bulunmuyor. Bu kaynaklardan ilki Laptop2Video kanalı. GTX 1180’e ait detayları şirketten öğrendiği ve GTX 1180 olarak devam eden kimlikleri aldığını açıkladı.

Eğer bu söylentilerin doğru olduğu varsayılırsa (yüksek ihtimal ile doğru çıkacak) yeni grafik kartlarında iki adet GV102 ve iki adet GV104 grafik mimarisi olduğu kesinleşmiş oluyor. GV102 bizlere daha çok standart ev kullanıcıları için tercihler sunarken, (daha az Tensor çekirdekleri, daha az CUDA çekirdeği gibi) GV102GL ile de Volta mimarisi ile gelen Quadro serisi ekran kartları olduğunu anlıyoruz.

gtx 1180 ekran karti

Ancak yeni modelde ufak bir revize mevcut. Şuanda piyasada Quadro GV100 modelleri yer aldığı için, yeni modelin Quadro GV102 olarak lanse edilmesi bekleniyor. Hemen aşağıya yayınlanan listede toplam dört farklı model göreceksiniz. Teki mobil sürüm, ikisi normal masaüstü, teki de üst düzey Quadro serisi kullanıcılar için geliyor.

NVIDIA_DEV.1E07 = “NVIDIA GV102”
NVIDIA_DEV.1E3C = “NVIDIA GV102GL”
NVIDIA_DEV.1E87 = “NVIDIA GV104 [GeForce GTX 1180]”
NVIDIA_DEV.1EAB = “NVIDIA GV104M”

Heyecanlı bekleyiş devam ederken GTX 1180 ile alakalı yeni gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğim. Eğer merak ettiğiniz sorular da varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.

gtx 1180

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler