Perşembe, Mart 28, 2024

NVIDIA GTX 1630 Performans Testlerinde Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çok bir beklentimizin olmadığı GTX 1630 ekran kartı, yeni giriş seviyesi bir model olarak dün itibariyle tanıtıldı. Kartın özelliklerinden de söz etmiştik ama bunlar kağıt üzerindeki özelliklerdi. NVIDIA GeForce GTX 1630 performans konusunda nasıl bilmiyorduk.

Kartın incelemeleri üzerindeki ambargolar da kalkınca, bu konuda da beklediğimiz değerlendirmeler gelmeye başladı. En son TechPowerUp yeni ekran kartı için bazı değerlendirmeler yayınladı. Sonuçların ise aslında beklenen sonuçlar olduğunu söylemek lazım.

NVIDIA GeForce GTX 1630 Performans Konusunda Nasıl Olacak?

1050 Ti ekran kartının yerini alacak olan modelin değerlendirilmesi için Gainward GTX 1630 Ghost modeli kullanılmış. Çift fanlı küçük formlu ekran kartının referans modeller aynı teknik özellikleri barındırdığını söylemeye bile gerek yok.

Yayınlanan test sonuçlarına baktığımız zaman ise kartın Full HD, 2K ve 4K değerlerinde RX 6400 ekran kartının bile gerisinde olduğu gözüküyor.

RX 6500 XT modeli ise NVIDIA GeForce GTX 1630 ekran kartına göre 2 katına kadar daha iyi performans vermeyi başarmış.

NVIDIA GeForce GTX 1630

NVIDIA GeForce GTX 1630

NVIDIA GeForce GTX 1630

Tabii ki burada şöyle bir şey var ki GTX 1630 ekran kartı, eski mimari ile geldi. Kart Turing mimarisine sahip. Bu da söz konusu ekran kartının yeni nesil modellerin gerisinde kalmasını açıklayabiliyor.

Zaten başta söylediğimiz gibi giriş seviyesi bir ekran kartı. Ama kesin sonuçlar için daha detaylı bilgileri görmek lazım. Özellikle oyun testlerinde bu modelin neler yapabileceğini çok merak ediyorum.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler