Perşembe, Nisan 25, 2024

NVIDIA GTX 1650 Ekran Kartının Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz haftalarda NVIDIA, GTX serisi kartlarına GTX 1660 ve GTX 1660 Ti modellerini eklemiş ve seriye güncelleme eklemişti. Bir süredir çıkışı konuşulan NVIDIA GTX 1650 ekran kartı için de teknik özellikleri içeren bilgiler sızdırıldı. Kartın ASUS ROG Strix modelli bir versiyonu da kutu olarak görüntülendi.

GPU üreticisi NVIDIA, geçtiğimiz yaz ayından beri yeni nesil grafik kartlarını ara vermeden piyasaya sunuyor. İlk etapta yepyeni bir teknolojiye geçerek RTX serisini tanıtan firma, yüksek fiyatın yarattığı olumsuz talebi değerlendirerek daha uygun fiyatlı GTX serisinde de güncellemeler gerçekleştiriyor. 

GTX serisindeki ilk güncellemeleri GTX 1660 ve GTX 1660 Ti modelleri ile gördüğümüz yeni kartlar, RTX serisi Turing mimarileri içeriyor olsa da, ışın izleme kabiliyetlerinden yoksun olarak sunuluyorlar. Seriyi biraz daha genişletmek isteyen NVIDIA, dedikoduları uzun zamandır konuşulan GTX 1650 kartını duyurmaya hazırlanıyor olabilir.

GTX 1050 Ti Yenileniyor

Ortaya çıkan bilgilere göre NVIDIA, yeni ekran kartını 23 Nisan tarihinde duyuracak. Yeni kart, GTX 1660 sürümünden daha az VRAM, daha düşük saat hızı, daha az CUDA çekirdeği ve daha küçük bir bellek veriyolu içerecek. Teknik detaylara göre yeni kartın GTX 1660 ile arasında çok büyük performans farkı olacağı anlaşılıyor.

NVIDIA GTX 1650 Ekran Kartının Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Yeni ekran kartı, 75W TDP değeri ile gelecek. Dolayısı ile harici bir güç girişine sahip olmayacak olan kart, tüm güç alışverişini PCIe yuvası üzerinden gerçekleştirecek. Yine de overclock destekli bazı modellerin 6 pin girişe sahip olabileceği bildiriliyor.

4GB VRAM içerecek olan yeni NVIDIA GTX 1650, çoğu modern oyun için düşük bir seviye sunuyor. GTX 1050 Ti ile kıyaslandığında kart, daha fazla CUDA çekirdeği, Turing mimarisinin sahip olduğu avantajları ve daha yüksek saat hızları sunacak. Dolayısı ile GTX 1050 Ti modelinin yeni veliahdının GTX 1650 olacağı görünüyor.

NVIDIA GTX 1650 Ekran Kartının Teknik Özellikleri Sızdırıldı manşet

Öte yandan yeni GPU ile ilgili ilk üretici modeli de göründü. ASUS ROG Strix adı altında üretildiği görünen yeni GTX 1650, çift fanlı yapıda geliyor. 1725MHz saat hızına sahip olduğu ve harici güç girişi bulundurmadığı görünen kart, sızıntıları da doğrular nitelikte.

Sızıntılar yeni kartın 23 Nisan tarihinde duyurulacağını gösteriyor ancak net bir bilgi söz konusu değil. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlere aktarıyor olacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler