Salı, Nisan 23, 2024

NVIDIA’dan Sanal Gerçeklik Platformu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik günümüzde birçok kişinin hayatında yer edinmiş durumda. Mobil platformlarda Pokemon Go gibi arttırılmış gerçeklik ve 360 dereceli videoların izlenebilmesi gibi sanal gerçeklik deneyimleri kullanılmış olsa da bilgisayarlar platformunda bunun için henüz bir adım atılmamıştı. Fakat bugün NVIDIA artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik destekli teknolojisini kapsamlı bir şekilde deneyimlemenizi sağlayan Holodeck VR platformunu tanıttı.


Sanal gerçeklik teknolojilerine ağırlık veren NVIDIA, çok kullanıcılı işbirliği, göze gerçekçi grafiklerive gerçek dünya şartlarını içeren platformunu tanıttı. Holodeck VR, Epic Games’in Unreal Engine 4 ve VRWorks, DesignWorks ve Game Works paketlerinin versiyonlarına dayanarak hazırlanan, henüz test aşamasında bir sanal gerçeklik platformu.

Holodeck VR sayesinde üç boyutlu tasarımlar, robotlar ve insanlar görsel olarak sanal gerçekliğe aktarılabilecek ve gerçek zamanlı etkileşime geçebilecek. Ağırlıklı olarak üretici merkezli bu yaklaşım ile özellikle sanayilerde büyük işler başarılabilecek. Sanayi ortamının sanal gerçekliğe aktarılması sayesinde üreticilerin işleri eskisinden de kolay olacak.

NVIDIA‘nın Holodeck‘i hakkındaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler