Cumartesi, Nisan 27, 2024

Oculus Kablosuz VR Prototipi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gelecek yıl Oculus‘un geliştiricileri yeni nesil bir kablosuz VR kulaklıkla üzerinde çalışmaya başlayacak: Santa Cruz. Facebook VR şefi Hugo Barra tarafından yapılan açıklamaya göre Santa Cruz ticari bir ürün olarak değil bir prototip olarak gelecek.

Oculus böylelikle birkaç yıl içinde karmaşık bir kurulum ya da ayrı bir bilgisayara duyulan gereksinim olmaksızın yüksek kaliteli Rift özelliklerinin çoğunu sunan bir ürünü piyasaya çıkarmayı hedefliyor.

 

Bu yıl yapılan Oculus Connect fuarında Facebook, Santa Cruz prototipi için bir sunum yaptı ve teknolojinin çalıştığını dünyaya göstermek için elinden geleni yaptı. Ama her zaman yapıldığı gibi bu sunum da Santa Cruz‘un güçlü yanlarını vurgulamak ve kusurlarını göstermemek için yüksek kontrollü bir şekilde yapıldı. Fakat ürünün çalışıyor ve hala prototip halinde olması ise gelişim süreci sonrasında piyasayı alt üst edebileceğini gösteriyor.

Gördüğüm ve içinde bulunmadığım kısa bir sunuma göre fazla yorum yapmak yanlış olsa da görünüşe bakılırsa Rift‘e kıyasla biraz daha ağır basan bir ürün olacak ama en azından kablolarla bizi kısıtlamanın önüne geçebilecek. Kalite olarak da tabi ki bilgisayarla çalışan bir VR ile karşılaştırmak hata olur ama Rift ile karşılaştırırsak yine de yapılması gereken çok şey olacağını açık bir şekilde anlayabiliriz.

Barra, önümüzdeki birkaç ay içinde Santa Cruz hakkında daha fazla şeyin açıklanacağını ve sonrasında ise geliştiricilerin bu ürünü kullanabileceğini belirtiyor. Ürün şuan için orta çaplı bir VR’ın daha ağır ve kablosuz bir hali gibi. Fakat elimde bir şans olursa tereddüt etmeden kullanacağım bir teknoloji olduğu kaçınılmaz bir gerçek.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler