Salı, Nisan 16, 2024

NVIDIA İki Önemli Özelliğini ARM Platformuna Getiriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Oyun Geliştiricileri Konferansında (GDC) NVIDIA, GeForce RTX teknolojilerini ARM platformuna getireceğini resmi olarak açıkladı. NVIDIA, RTX teknolojileri başta olmak üzere ARM işlemcilerinin performans ve enerji verimliliğinin tamamen yeni bir bilgisayar sınıfı açabileceğine inanıyor. NVIDIA, MediaTek Kompanio 1200 ARM işlemcisi ile eşleştirilmiş bir NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU üzerinde çalışan Wolfenstein: Youngblood demosu da yayınladı. Aşağıda listelediğimiz NVIDIA RTX teknolojileri ARM işlemci platformuna geliyor:

  • Kare hızlarını artırmak ve oyunlar için güzel, keskin görüntüler oluşturmak için AI (Yapay Zeka) kullanan Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS)
  • Geliştiricilerin oyun ortamlarına dinamik aydınlatma eklemelerini sağlayan RTX Doğrudan Aydınlatma (RTXDI)
  • Işığın gerçek dünya ortamlarında sıçrama şeklini yeniden oluşturmaya yardımcı olan RTX Global Illumination (RTXGI)
  • Yüksek kaliteli görüntüleri daha hızlı oluşturmak için AI (Yapay Zeka) kullanan NVIDIA Optix AI-Acceleration Denoiser (NRD)
  • Uygulamaların grafik belleği kullanma şeklini optimize eden RTX Bellek Yardımcı Programı (RTXMU)

MediaTek şirketinin Akıllı Multimedya İş Birimi Genel Müdürü PC Tseng, NVIDIA’nın ARM platformuna yönelik destekleri konusunda şu sözleri dile getirdi:

RTX, son yirmi yılda PC oyunlarına gelen en çığır açan teknoloji” dedi. MediaTek ve NVIDIA, yeni bir Arm tabanlı yüksek performanslı PC kategorisinin temelini atıyor

Çip üreticilerinden NVIDIA’nın ana rakibi AMD ise, grafik teknolojisini Exynos çatısı altındaki ARM işlemcilerine getirmek için Samsung ile birlikte hali hazırda zaten çalışıyor ve sıkı bir işbirliği içerisindeler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler