Cumartesi, Nisan 20, 2024

Nvidia Laptoplar İçin GTX 1080 Ti Ekran Kartı Geliştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia dizüstü bilgisayarlar için GeForce GTX 1080 Ti ekran kartı geliştirdi. Bunun öncesinde ise Nvidia dizüstü bilgisayar modellerinde mimarilerinin büyük yenilemelerini her zaman kaçırdı. Sebep olarak ise yongaların çok fazla güç gerektiriyor olması ve mevcut olan tek standart TDP seviyesinin sınırlı olmasıydı. Ancak Nvidia bu durumu aşarak üst segmentte GTX 1080 Ti ekran kartlarını dizüstü bilgisayara getiriyor.

Bununla birlikte mobil Maxwell’ın duyurusu biraz değişikliğe uğradı. Çünkü Nvidia dizüstü bilgisayara üst seviye grafik pazarı getirebilmek için çok fazla efor sarf etti. Bu özel MXM formatlarının geliştirilmesine ve dolayısı ile dizüstü bilgisayarlarda kullanabilmek için tam grafik işlemcilerinin kullanılmasına izin verildi.

Böylece daha yüksek grafik gücü için kapının ucu artık açık. Nvidia dizüstü bilgisayarlar için Big Pascal‘ı çok yakında başlatabilir. Çünkü önünde artık hiçbir engel kalmadığı gibi, elimiz ayağımız titriyor gerçekten.

NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti Laptop

Yeni SKU Geliştirildi

Nvidia bu sene gerçekten iyi işler çıkartacak gibi görünüyor. Çünkü ilk çeyrekten itibaren yapılan geliştirmeleri gördükçe ‘acaba daha neler gelecek ?’ sorusunu kendimize sormadan edemiyoruz. Öte yandan Nvidia MXM form faktörüne dayanan ve GTX 1080’den çok daha hızlı yeni bir SKU geliştirdi. Olayı kanıtlamak için de 11 GB GDDR5X belleği ve 352 bitlik veri yolu gösteren ekran görüntüleri yayınlandı.

Bu yonga setlerinde elbette Pascal GP104 görmeyi ummak ayıp olur. Çünkü bu bellek veri yolu şuan için sadece Pascal GP102 ile kullanılabiliyor. Yayınlanan görüntülerde ise dosya adının GTX 1080 Ti yerine ‘KM3_1080_Ti_SCv2’ olarak yayınlanmış olması ufak soru işaretleri oluşturdu. Nvidia yeni sürprizler hazırlıyor olabilir.

NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti Laptop 002

GPU-Z ekran görüntülerinden yola çıktığımızda ise dizüstü bilgisayarlar için yeni GTX 1080 Ti ve masaüstü bilgisayarlardaki GTX 1080 Ti ekran kartlarının 3584 CUDA çekirdeğine sahip olduğunu görüyoruz. Yani bu demek oluyor ki, Nvidia masaüstü ve dizüstü ayrımını ortadan kaldırmış gibi.

İlginç olan ise masaüstü GTX 1080 Ti ile dizüstü GTX 1080 Ti ekran kartlarının aynı saat hızlarında çalışıyor olması. 3D Mart 11 ve grafik skorları bize bunu kanıtlıyor. Henüz dizüstü bilgisayarlar için 1080 Ti efsanesi başlamadı. Ancak PC Hocası olarak sizlere önemli bir not aktardığımızı düşünüyoruz. Artık böbreklerimizi satmak için yeterli bir zaman dilimine giriyoruz.

GTX 1080 Ti Mobil 3DMark Performans

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler