Cumartesi, Eylül 7, 2024

NVIDIA RTX 2050 GeekBench Skorları Ortaya Çıktı

Paylaş

Yaklaşan NVIDIA RTX 2050 ekran kartı serisi için yeni gelişmeler ortaya çıktı. CES 2019‘da yeni modellerin tanıtılması beklenirken, RTX 2050 ekran kartının 896 CUDA çekirdeği ile birlikte geleceği iddia ediliyor.

RTX 2050 diyoruz ama, bu kart için şuanda bu ismi kullanmak doğru değil. Zira GTX 2050’de olabilir. Çünkü yeni giriş seviyesi ekran kartında RTX ve Tensör çekirdeklerine ihtiyaç yok. O yüzden isim konusu muallakta. Bu konu ile alakalı detayları yakında görmeye devam edeceğiz.

NVIDIA GeForce GTX 2050

TU107 grafik mimarisi ile birlikte gelen RTX ekran kartı, yeni SKU’da 14 birim ile listeleniyor. Mimari değişikliği yapılmadıysa eğer, 896 CUDA çekirdeği içerisinde yer alacağı şu anlık gelen bilgiler arasında.

NVIDIA nasıl bir adım atacak açıkçası biz de merak ediyoruz. Eğer iddialar doğru çıkarsa, RTX teknolojisine ihtiyaç duymadan, artan alana daha fazla çekirdek yerleştirilebilir. Bu da daha fazla performans ve saat hızını işaret edecektir.

BENZER:  Telegram CEO'su Pavel Durov'a Fransa'da Gözaltı

Bir diğer önemli detay ise kartın 1.56 GHz saat hızında çalışan GDDR5 bellekler ile gelecek olması. Bu model 4 GB’a kadar kapasite vaat edecek.

Aşağıdaki görseller ise APISAK tarafından dün paylaşıldı. RTX 2060 ve RTX 2050 ekran kartının karşılaştırmasını yapmış. Bilgiler ne kadar doğru bilinmez ama, zaman yaklaştıkça önemli notları elde etmeye devam edeceğiz. Fiyatı konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

NVIDIA GTX 2050 vs GTX 2060 - PC Hocası

Yukarıdaki ilk görsel soldaki sonuç RTX 2050 olduğu iddia edilen sonuçlardır. Sağdaki sonuçlar ise RTX 2060 ekran kartına ait olduğu belirtiliyor.

NVIDIA Graphics Device RTX 2050 Geekbench - PC Hocası

silkroadgaminggentr
Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler