Cumartesi, Nisan 20, 2024

Turkcell Ücretli İnternet Paylaşımı Hakkında Açıklama Yayınladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan ve bir anda viral olarak kullanıcıların tepkisini çeken ücretli internet paylaşımı hakkında Turkcell’den ilk resmi açıklama geldi. Açıklamaya göre Turkcell geri adım atmış durumda.

Haberini sizlere paylaştığımız ücretli internet paylaşma sistemi, iki gündür teknoloji dünyasında en çok konuşulan haberlerin başında yer alıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Turkcell, cep telefonunu hotspot yani internet paylaşımı için kullanan kullanıcılardan 9 TL alacak ve bunun yerine 2GB internet verecekti. Kabul edilebilir bir tarafı olmayan bu uygulama, kullanıcılar tarafından oldukça sert bir şekilde eleştirildi ve Turkcell konu ile ilgili resmi açıklama yapmak zorunda kaldı.

turkcell ücretli internet paylaşımı 1

Turkcell’in açıklamasına göre kullanıcılar, hotspot özelliğini kullanırken istenmeyen güvenlik sorunlarını engelleyen bir seçenek talebinde bulunmuş. Bu talebi değerlendiren Turkcell’de kullanıcıların internetini paylaşırken güvenlik sağlanması amacıyla telefon numarasının kullanıldığı Hızlı Giriş teknolojisini uygulamaya koymuş. Buna göre interneti paylaşırken, cep telefon numaranızı sisteme girecek ve ‘bu interneti ben paylaşıyorum’ anlamında Turkcell’e bilgilendirme yapacaksınız.

15 Ocaktan itibaren kullanıma sunulacak olan bu özellik içinq herhangi bir ücret ödenmeyecek. Yani internetinizi paylaşırken tarafınıza herhangi bir ücretlendirme yapılamayacak. Ancak Hızlı Giriş özelliğini kullanmazsanız, aynı şekilde 9TL tutarında ücretlendirme yapılmaya devam edilecek.

turkcell ücretli internet paylaşımı

Her ne kadar böyle bir şeye gerek olmadığını düşünüyor olsak da, Turkcell’in gelen tepkiler karşısında geri adım atma yöntemi olarak bu uygulamayı sunduğunu düşünüyoruz. Öte yandan diğer operatörlerin bu noktada herhangi bir ücretli girişimi bulunmuyor. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler