Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Nvidia RTX 2060 ve GTX 1660 Üretimi Durdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia’nın ekran kartları nesil atlamaya devam ediyor. En son RTX 40 serisi ile karşılaştık. Bir yandan yeni serileri ve özelliklerini değerlendiriyoruz ama bir yandan da gözümüz eski nesillerde. Zira bazı eski modeller için sürekli yeni iddialar geliyor. En son RTX 2060 ve GTX 1660 modellerinin üretiminin duracağı iddiası gündem olmuştu.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bu iddia şu sıralar yine gündemde zira bu kez bazı kaynaklar haberi doğruladıklarını belirtiyor.

RTX 2060 ve GTX 1660 Ekran Kartlarının Üretimi Duruyor

Wccftech tarafından yayınlanan habere göre, yeni ekran kartlarının üretiminin durduğu doğrulandı. Asyalı satış zincirleri tarafından doğrulandığı söylenen gelişmeye göre, bu tarihten sonra Nvidia RTX 2060 ve GTX 1660 modellerinin üretimine son verecek.

Kaçırmayın: RTX 4070 Ti için Yeni Detaylar Geldi

Tabii ki iki seri için de çok iddialı ve popüler modeller var. RTX 2060 SUPER serileri ve GTX 1660 Ti gibi üst seviye modeller olduğunu da biliyoruz. Ayrıca dediğimiz gibi bu kartlar hala çok popüler.

RTX 2060 ve GTX 1660

Yine de Nvidia’nın böyle bir karar alması mantıklı görülebilir. Zira her iki seri de özellikle 1080p oyunculuğu için çok sık tercih ediliyor ve yeterli görülüyor. Haliyle yeni serilerin satışları da bu durumdan etkileniyor.

Muhtemelen marka kullanıcıların artık yeni nesil ekran kartlarına yönelmesini istiyor. Şunu da belirtmek gerekiyor ki üretimin durması tamamen her şey bitti demek değil. Kartların stokları olduğunu biliyoruz. Diğer taraftan işin ikinci el pazarı da var.

Bana kalırsa, ikinci el pazarı da düşünülecek olursa, söz konusu ekran kartı serileri uzun süre popüler olmaya devam edecek. Zira günümüzde hala bu modeller güçlü modeller olarak anılıyor. Birçok oyun için iyi bir performans deneyimi sunuyorlar. Fiyatları da düşünecek olursak, özellikler Türkiye’de oyuncular uzun süre daha söz konusu ekran kartlarına yönelebilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler