Cuma, Nisan 19, 2024

NVIDIA RTX 2070 Ti Göründü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Piyasaya sürdüğü yeni RTX serisi ekran kartları ile yeni modellerini ardı ardına duyuran NVIDIA’nın, seriye yeni bir ürün ekleyeceği bildiriliyor. UserBenchmark veri tabanından sızan bilgilere göre NVIDIA, RTX 2070 Ti kartını yakında piyasaya çıkarıyor.

Geçtiğimiz aylarda NVIDIA, pahalı olması sebebi ile yeni RTX serisine geçiş yapamayan kullanıcılara özel fiyat/performans odaklı RTX 2060 ekran kartını duyurmuştu. Oldukça tercih edilebilir bir model olan yeni ekran kartı, serinin biraz nefes almasını sağladı diyebiliriz. Şimdi ise NVIDIA, üst sınıf ekran kartı ailesine yeni bir üye daha ekleme hazırlığında olabilir. 

RTX 2070 Ti Neler Sunacak?

Piyasaya sürülmesi beklenen yeni ekran kartı RTX 2070 Ti, bir önceki nesilde olduğu gibi bir sınıflandırmaya sahip olacak. Bildiğiniz gibi GTX 1070 Ti, kendinden önce çıkan GTX 1070 ve GTX 1080 arasında konumlandırılmış bir kart olmuştu. Bu noktada NVIDIA, geleneği yine bozmayacak ve RTX 2070 Ti’yı RTX 2080 ve RTX 2070 arasında konumlandıracak.

NVIDIA RTX 2070 Ti Göründü 1

Yeni ekran kartı hakkında sızdırılan teknik bilgiler biraz ilginç zira RTX 2070 Ti’yın, 7.5GB GDDR6 VRAM’e sahip olacağı belirtiliyor. Bu noktada RTX 2080 ve RTX 2070 kartları 8GB VRAM kullanıyor. Bu noktada yapılacak yorum aslında kartın sadece NVIDIA kartlar arasında değil, AMD kartlar arasında da bir rekabet yaratacağı olabilir. 

Önceki nesilde GTX 1070 Ti ekran kart, esasen AMD Radeon RX Vega 56 ekran kartına rakip olarak çıkarılmıştı. Eğer NVIDIA, aynı düşünce ile RTX 2070 Ti kartını AMD Radeon VII karta rakip olarak çıkarırsa kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluşturabilir. Zira Radeon VII ekran kartı, NVIDIA’nın RTX 2080 kartı ile kafa kafaya bir mücadele sunuyor. Dolayısı ile yeni kartın ne şekilde konumlandırılacağı belirsiz.

RTX 2070 Ti Ne Zaman Geliyor?

Sızdırılan UserBenchmark bilgilerine göre yeni ekran kartı için verilen çıkış tarihi 2019 yılının ikinci çeyreği. Yani önümüzdeki üç aylık süreçte yeni bir RTX ekran kartı görebiliriz. Bu noktada bilgiler her ne kadar kesinlik taşımıyor olsa da, sürpriz yaratacak farklı bir model görebilmemiz de mümkün.

Esasen şu an için yeni bir ekran kartı duyurulmasının erken olduğunu düşünüyoruz ancak yeni bir ekran kartı duyurulacaksa kart, en az 8GB VRAM ile gelecek ve AMD Navi kartlara rakip olacaktır. Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler