Cumartesi, Nisan 20, 2024

Tesla Hırsızlık Yapmaya Çalışan Zanlının Yakalanmasını Sağladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla model araçlara geçtiğimiz aylarda Sentry (Gözcü) isminde bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ile birlikte Tesla model araçlara yönelik yapılan hırsızlık girişimlerini engellemeleri hedefleniyordu. Gelen güncelleme meyvesini verdi ve gelen Sentry güncellemesi sayesinde hırsızlık yapmaya çalışan zanlının yakalanmasını sağladı.

Tesla model araçlar son yıllarda gelen güncelleme ile birlikte kendini göstermeyi başarıyor. Diğer model araçlara göre sabit bir özelliği olmaması ve devamlı yeni gelen güncellemeler ile birlikte yeni özellikler kazanması aracın güvenliğini ve konforunu üst seviyeye çıkarıyor. Son zamanlarda Tesla model araçlara yapılan hırsızlık girişimleri üreticinin canını sıkmış olsa ki geçtiğimiz ayda kullanıcılarına Sentry isminde bir güncelleme gönderdi. Bu güncelleme sayesinde aracın yanına birisi yaklaştığında ve araca fiziksel müdahale bulunduğu anda kaydı giriyor ve olup bitenleri kayıt altına alıyordu.

tesla sentry mode dash cam 360 degree 1200x630

 

San Francisco’da yaşayan Jed Franklin’in aracına girmeye çalışan ismi açıklanmayan bir zanlı aracı çalamadan olduğu yerden uzaklaştı. Tesla durumu fark edince olup biten kayıt altına aldı ve aracın sahibine hırsızlık bildirimi gönderdi. Sentry modu aktif olduğundan zanlının yüzü, geldiği aracın plakası belirlendi. Sentrty modu sayesinde San Francisco polisi zanlıyı kısa sürede yakaladı.

Tesla model aracı olan Jed Franklin, hırsızlık bildirimi aldıktan sonra aracın yanına gittiğinde camın kırıldığını gördü. Aracıyla birlikte eve döndü ve ilk işi geçtiğimiz ayda gelen Sentry özelliğine bakmak oldu. Sentry özelliğine bakan Franklin, hırsızın yüzü ve kaçtığı aracın plakasının belli olduğunu gördü. Hemen polislere haber veren Franklin zanlıyı kısa sürede yakalattı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler