Cumartesi, Temmuz 27, 2024

NVIDIA RTX 4070 Ti GPU Biriminin Görseli Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA RTX 4070 Ti, bir anda en çok beklenen ekran kartlarından biri haline geldi. Bunun nedeni, yeni ekran kartının RTX 4080 12GB versiyonunun yerini alacak olması. Nispeten fiyat konusunda da daha makul bir model olmasını beklediğimiz ekran kartının artık çok yakın olduğunu da söylemek lazım.

Evet henüz tanıtım tarihi konusunda netleşmesi gereken detaylar var ama yeni model hakkında bir yandan da önemli sızıntılar gerçekleşmeye devam ediyor. En son seride kullanılacak AD104-400 GPU biriminin görüntüleri ortaya çıktı.

NVIDIA RTX 4070 Ti GPU Birimi, Biraz Daha Küçük Olacak

Sızdırılan görsellerde AD104 GPU biriminin, amiral gemisi AD102 GPU biriminde daha küçük olduğu anlaşılıyor.

Net bilgi vermek mümkün değil ama ortalama 295 mm² gibi bir boyutu olduğunu söyleyebiliriz. AD102 GPU ile karşılaştırdığımız zaman, kalıp boyutu yarı yarıya daha küçük kalıyor.

Yeni mimariye dayalı olması nedeniyle yine 4nm üretim sürecinden çıkacak olan GPU, haliyle CUDA çekirdek sayısı konusunda da biraz geri planda kalacak. Bu kalıpta beklenti 7680 CUDA çekirdeğinin olması yönünde.

NVIDIA RTX 4070 Ti

Mevcut amiral gemisi AD102 GPU biriminde 16.384 CUDA çekirdeği görmüştük. Artık performans farkını siz düşünün.

Muhtemelen RTX 4080 serisinin hemen altında konumlanacak 4070 Ti ekran kartı hakkında daha fazla bilgi için bekleyeceğiz. Şu an için tanıtımın Ocak ayının başında olacağı düşünülüyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler