Cuma, Ağustos 30, 2024

NVIDIA RTX 4080 için Beklentiler Yine Değişti

Paylaş

NVIDIA RTX 40 serisi için sürekli bilgiler sızmaya devam ediyor ama garip bir şekilde sürekli beklentiler de değişmeye başladı. Kısa süre önce NVIDIA RTX 4080 ekran kartı için yeni bazı teknik detaylar sızdırılmıştı.

Kopite7kimi tarafından yapılan yeni sızıntı ise beklenen teknik detayların bir kez daha değişmesine neden oldu. Son sızıntıya göre, serinin bellek hızı beklenenden daha yüksek olacak.

NVIDIA RTX 4080 için Yapılan Son Sızıntı Neler Söylüyor?

Kopite7kimi tarafından yapılan son sızıntıya göre söz konusu ekran kartında 23 Gbps hızında 16 GB GDDR6X bellek olacak.

Aslında yine GDDR6X 16 GB bellek bekleniyordu ama daha önce bu belleğin hızının 21 Gbps ile sınırlı olacağı söyleniyordu. Görünen o ki bellek hızı tekrar arttırılmış.

Bir önceki sızıntıya göre diğer bir değişiklik ise toplam güç değeri. Daha önce amiral gemisinin bir altı konumunda olacağı söylenen NVIDIA RTX 4080 ekran kartı için 420W toplam güç değerlerinden söz ediliyordu.

BENZER:  Kervan Genişliyor: MSI Claw El Konsolu Ortaya Çıktı

Şimdi ise 340W toplam güç değerine sahip olacağı söyleniyor. Aradaki fark ciddiye alınacak seviyede.

NVIDIA RTX 4080

9728 CUDA çekirdeği ile donatılacağı belirtilen AD103 GPU ve 256 bit bellek veriyolu iddialarında ise herhangi bir değişim yok. Bu özelliklerin geçmişte yapılan sızıntı ile aynı olduğunu görüyoruz.

Tabii ki yine aynı konuya geliyoruz. Tüm bunlar sızıntı. Tamam kaynak iddialı bir kaynak ama marka açıklamadan özellikler ne kadar doğru bilemiyoruz. Zaten gördüğünüz gibi sızıntılarda da değişiklikler olabiliyor ve beklentiler de değişiyor.

silkroad gaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler