Salı, Mayıs 7, 2024

AMD Ryzen 5 7600X Mühendislik Örneği Satış Sitesinde Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin günler sonra resmi olarak karşımıza çıkarmasını beklediğimiz yeni işlemci modelleri için mühendislik örnekleri de sızdırılmaya başlandı. En son AMD Ryzen 5 7600X serisine ait olduğu söylenen bir mühendislik örneği ortaya çıktı.

Resmi olarak doğrulamak mümkün olmasa da Çin’de karaborsa üzerinden satıldığı görülen mühendislik örneği, birkaç teknik özellik konusunda da bilgi veriyor.

AMD Ryzen 5 7600X Mühendislik Örneği Çin’de Listeleniyor

Kısa bir video ile paylaşılan mühendislik örneği işlemcinin 6 çekirdek olduğu belirtilmiş. Daha önce gelen sızıntılara dönüyorum ve baktığım zaman bu zamana kadar ortaya çıkan tüm sızıntılarda da yeni işlemcinin 6 çekirdek olacağı söyleniyor.

Mühendislik örneğinin seri üretim versiyonundan farkının ise saat hızı olduğu belirtilmiş. Aslında Ryzen 5 7600X için beklenen saat hızı temel değerde 4.7 GHz seviyesinde.

AMD Ryzen 5 7600X

Fakat satışa sunulan bu örnekte saat hızının 4.4 GHz olduğu belirtiliyor. Kim satışa çıkardı ya da nasıl çıkardı bilemiyoruz ama Çin temelli satış sitelerinde, daha önce de benzer durumlar görmüştük.

Satış sitesinde listelenen mühendislik örneğinin fiyatının da 1500 dolar civarında yazıldığını ekleyelim.

AMD Ryzen 5 7600X

Artık işlemci tanıtıldığı zaman, bu örneğe ne kadar yakın ya da değil göreceğiz. Dediğimiz gibi tanıtıma günler kalmış durumda.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler