Cuma, Nisan 19, 2024

NVIDIA RTX Voice, GTX Ekran Kartlarında da Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir haber sitesine göre, NVIDIA’nın 410.18 sürücüsünü ya da daha yenisini kullanan herhangi bir GeForce GTX 600 serisi ekran kartı ya da daha üzeri RTX Voice ile çalışıyor. Ek olarak NVIDIA’dan Manuel Guzman, GTX ekran kartları için resmi desteğin birkaç ay önce sunulduğunu doğruladı.

NVIDIA RTX Voice GTX Ekran Kartlarinda da Calisiyor 1

NVIDIA RTX Voice, bir AI algoritması kullanarak arka plan gürültüsünü azaltarak ses kalitesini artırmak için kullanılan bir uygulama. NVIDIA teknolojinin tanıtımını yaptığında şirket, uygulamayı çalıştırabilmek için Tensor çekirdeklerini kullandığını belirtti. Ancak, piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra kullanıcılar bunu Tensor çekirdeği ve RTX olmayan ekran kartlarında kullanmanın da bir yolunu buldu. Sistem gereksinimleri olarak en az Windows 10 desteklense de yine oyuncular Windows 7’de de geçici çözüm olarak teknolojiyi çalıştırdı.

NVIDIA RTX Voice GTX Ekran Kartlarinda da Calisiyor 2

RTX olmayan ekran kartları için resmi destekle, GTX 600 serisi ekran kartı ya da daha yenisine sahip bir sistem bağımsız olarak RTX Voice uygulamasından yararlanabiliyor. Ancak, RTX Voice‘un daha yeni bir sürümünü ve sanal yeşil ekran gibi diğer özellikleri içeren NVIDIA Broadcast’tan yararlanmak için yine de bir RTX ekran kartı gerekiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler