Cuma, Nisan 26, 2024

Oculus Firması Yeni Sanal Gerçeklik Gözlüklerini Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook, Mart 2014 tarihinde toplam 2 milyar dolar ödeme yaparak satın aldığı Oculus VR şirketi, bugün adını Oculus Rift S verdiği yeni sanal gerçeklik gözlüğünü Oyun Geliştiricileri Konferansı 2019 etkinliği kapsamında tanıttı.

Oculus’un yeni sanal gerçeklik gözlüğü VR oyun deneyimini daha konforlu ve daha güvenli hale getiren bazı yeni özellikleri ve gelişmeleri beraberinde getiriyor. Firmanın yeni VR başlığı 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunan OLED bir ekran ile beraber geliyor. Lenovo ile ortak hareket ettiğini dile getiren Oculus, yapılan geri dönüşler sayesinde cihazı daha dengeli ve konforlu hale getirmeyi başarmış.

Donanım gereksinimi olarak en az Nvidia Geforce GTX 970 veya AMD Radeon R9 290 model ekran kartını isteyen sanal gerçeklik gözlüğü, VirtualLink adı verilen bir teknoloji sayesinde tek kablo ile enerji ve sesi rahat bir şekilde arttırıyor.

oculus gdc19 8

Yeni sanal gerçeklik gözlüğünün fiyat etiketine bakıcak olursak şirket tarafından 399 dolar gibi bir fiyat etiketi belirlendiği görülüyor. Henüz net bir çıkış tarihi olmasa da Oculus Rift S’in önümüzdeki aylardan itibaren satışa sunulması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler