Cuma, Mart 29, 2024

OLED Ekrana Sahip İkinci Nesil iPad Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

The Elec tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple’ın tedarikçilerinin şimdiden ikinci nesil OLED iPad modelleri için ekran panelleri üzerinde çalışmalar yürütmeye başladı.

Samsung Display, tablet ve benzeri cihazlar için OLED ekran panelleri üretmek için tasarlanan yeni Gen 8.5 OLED biriktirme ekipmanı için fiyat görüşmesi sürecinde olduğu belirtiliyor. Güney Kore merkezli şirketin Apple’ın OLED iPad modelinin ikinci nesili için 2024 yılının sonlarında Gen 8.5 OLED panellerini seri üretime sokmak için bu ekipmanı kullanmayı planladığı söyleniyor.

OLED ekran neden önemli?

oled ipad
OLED Ekrana Sahip İkinci Nesil iPad Geliyor! 2

Apple halihazırda en yeni iPhone ve Apple Watch modellerinde OLED ekranları kullanıyor, iPad ve MacBook modellerini de geçtiğimiz sene mini LED ekranlara geçirmeye başladı ve bir sonraki adım ise OLED ekranı benimsemek olacak. OLED paneller Mini LED panellerin aksine kendinden yayılan pikseller kullanıyor ve arkadan aydınlatma gerektirmiyor; bu da kontrast oranını iyileştirebilir ve gelecekteki iPad ve MacBook modellerinde daha uzun pil ömrü sunulmasına katkıda bulunabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler