Cuma, Nisan 26, 2024

OLED panel bu sefer Huawei’nin ellerinde!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji markalarının dev isimlerinden birisi olan Huawei, ilk OLED televizyon modelini tanıttı. Televizyon, Vision Smart TV X65 adı altında çıkacak.

Pazar sürekli değişiyor!

Huawei Vision X65 and Vision V55iTürkiye’deki televizyon pazarında bulunmuyor olsa da Huawei, alt markası olan Honor ile akıllı televizyon pazarında yer almakta. Günümüzde OLED paneller bir hayli rağbet görmekteyken Huawei’nin böyle bir işe kalkışması gerçekten güzel olmuş.

Televizyonun özelliklerine baktığımızda; 65 inç’lik televizyonumuz 4K çözünürlüğe sahip iken aynı zamanda 120 Hz’lik OLED bir panele sahip. Bu özellikleri sayesinde yüksek bir görüntü kalitesi sunuyor. Vision Smart TV X65 gücünü firmanın kendi geliştirdiği Honghu 898 adlı işlemciden almakta.

Televizyonun bir diğer iddialı olduğu konu ise ses kalitesi. Televizyonun 14 hoparlörlü stereo ses sistemine sahip olması gerçekten güzel. Bu hoparlörler sayesinde X65 modeli 3 boyutlu ses oluşturabiliyor.

Firmanın kendi işletim sistemi olan Harmony OS ile birlikte gelen Vision Smart TV X65, bu kadar özelliğin üzerine şık ve modern bir tasarımla geliyor olması bütün gözleri üzerine çekiyor. İnce çerçeve ve gövdeye sahip olan televizyonumuz gerçekten ufak bir bacaktan destek alıyor.

Huawei Vision Smart X65

Televizyonda pop-up kamera mı?

Evet, televizyonda pop-up kamera bulunmakta. Kameranın televizyonun gövdesine gizlenen bir yapısı var. 24 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan kamera, görüntülü konuşmayı mümkün kılıyor. El hareketleri ile kontrol desteği kamera sayesinde mümkün hale geliyor.

Bu kadar dolu özelliklerle gelen Vision Smart TV X65, tam 3.500 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Son olarak bu cihazın Türkiye’de satılması kesin bir şekilde beklenmiyor.

Huawei Vision Smart X65 002

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler