Cumartesi, Nisan 27, 2024

OnePlus, 2020 Yılı Boyunca, Video Performansı Üzerinde Çalışma Sergileyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

OnePlus, 2020 boyunca tüm akıllı telefonlarında video deneyimini geliştirme sözü verdi.

New York’taki yıllık Açık Kulaklar Forumu’nda , odağın çoğu OnePlus akıllı telefonlarının mevcut ürününün video kalitesi etrafında dönüyordu ve katılımcılar popüler cihazların arkasındaki mühendislere ve yazılım ekibine doğrudan dürüst geri bildirim verebiliyorlardı. OnePlus şimdi Açık Kulaklar Forumu’nda yapılan soru-cevap oturumlarından kendi yorumlarını yayınladı.

Çinli firma, tüm ürün serisinde ve gelecek ürün serilerinde video deneyiminin birkaç temel alanını geliştirmeyi taahhüt etti. En dikkat çeken, pozlama ve beyaz dengesi seviyelerini iyileştirme vaatleri, cilt tonu tutarlılığı ve çoklu kamera lens desteği idi.

Sorulan sorular ve verilen cevaplar;

  • Tüm kameralarda pozlama / renk / beyaz dengesi değişimi ve tutarlılığı: Tüm kameraları aynı pozlamaya sahip olacak şekilde ayarlamak, beyaz dengesi ilk önceliğimiz ve ana hedefimizdir.
  • Otomatik odak tutarlılığı: Laboratuvarımızdaki OEF katılımcıları tarafından bildirilen sorunu yeniden üretemedik, ancak otomatik odaklama için hem donanım hem de yazılımda bir yükseltme 2020’de gelecek.
  • Cilt tonu tutarlılığı: Cilt tonunun iyileştirilmesi en önemli önceliklerimizden biridir. Gelecekteki sistem güncellemeleri ile iyileşecektir.
  • Netlik:  Netliğin tüm senaryolarda iyileştirilmesi gerekir. Netlik ve gürültü arasındaki yeni dengeyi bulmaya çalışıyoruz.
  • Süper stabilizasyon: 4K kayıt desteği; gürültüyü azaltmak ve düşük ışık kalitesini artırmak. Donanım sınırlamaları vardır, ancak gelecekteki bazı cihazlarımızda 4K süper stabilizasyon desteklenecektir.
  • Dinamik aralık: Konu yanıyor, ancak arka plan çok karanlık. Bu dinamik aralık sorunlarını çözecek video HDR üzerinde çalışıyoruz.
oneplus 7t 10
OnePlus, 2020 Yılı Boyunca, Video Performansı Üzerinde Çalışma Sergileyecek 4
  • Hafif titreme: Bu konuda çok fazla geri bildirim duyduk ve bu sorunu azaltmak için titreşim giderici çözümler üzerinde çalışıyoruz.
  • Kaydırma atışları düzgün değildir:  Kaydırma atışlarının dengelenmesini ve düzgünlüğünü geliştirin Şimdiye kadar bu sorunu laboratuvarımızda yeniden üretemedik, ancak düzgünlük ve video 2020 için önemli iyileştirme noktalarımızın bir parçası.
  • Daha hızlı kamera: Yine, bu 2020’deki ana hedeflerimizden biridir. Daha hızlı deklanşör, sistem, uygulama ve animasyondan güncellemeler gerektirir. Gelecekteki güncellemelerle sürekli iyileştirilecektir.
  • Objektif özellik paritesi:  1080P ve 4K, her üç objektifte de desteklenerek kayıt sırasında objektifler arasında geçiş yapılmasına izin verilmelidir. Bunun nedeni, mevcut cihazlardaki bir donanım sınırlamasıdır, ancak gelecekteki cihazlar için bunu mümkün kılma yollarını araştırıyoruz.
  • Sınırlı 4K kayıt uzunluğu: Genel performans ve sıcaklık göz önüne alındığında, mevcut limiti değiştirmeyeceğiz, ancak gelecekte bunu optimize etmeye devam edeceğiz.
  • Tek elle kullanım:  Özellikler için üst çubuğa ulaşmak zordur; Tek elle yakınlaştırma Bu bizim için çok önemli bir geri bildirim ve zaten tasarım ekibiyle çözümleri tartışıyoruz.
5 tips for recording better videos with oneplus camera app.1280x600
OnePlus, 2020 Yılı Boyunca, Video Performansı Üzerinde Çalışma Sergileyecek 5
  • Video düzenleme: Galeri uygulamamızın video araçlarını tamamen güncellemeyi planlıyoruz, böylece OEF sırasında istenen birçok özellik desteklenecek. Renk derecelendirme veya LUT seçenekleri için yakında haberlerimiz olacak.
  • Profesyonel video modu: Yüksek önceliğimiz varsayılan video kalitesini iyileştirmek ve kart genelinde deneyim kullanmak olduğundan, Pro video modu biriktirme listesine alınacaktır.
  • Tele kamera kaydı için alan derinliği (optik): Bu özelliği zaten araştırıyoruz ve üzerinde çalışıyoruz ve mevcut kalite piyasaya sürülme standardımıza ulaşmadı.
  • Yakınlaştırma zaman aşımı: Zaman aşımı için de benzer fikirlerimiz var, zaten gelecekteki ürün planındalar.
  • Ters kayıt videosu: Daha az kullanıcı senaryosu, bu yüzden biriktirmeye koyduk. Videodaki ana odağımız, tüm kullanıcılar için temel kalite ve kullanıcı deneyimidir.
  • Gece videosu için gece modu: Bu çok ilginç olduğuna inandığımız bir şey, zaten araştırıp üzerinde çalışıyoruz.
maxresdefault 2
OnePlus, 2020 Yılı Boyunca, Video Performansı Üzerinde Çalışma Sergileyecek 6
  • AR emoji ve çıkartma kaydı:  Videoda AR için hala katil bir senaryo bulamadık. Zaten ilginç çıkartma özellikleri sunan bazı üçüncü taraf uygulamaları var, bu yüzden bu şimdilik büyük bir öncelik değil.
  • Sosyal medya modu: Doğrudan twitter’a, Instagram için kırpma oranına vb. Üçüncü taraf uygulamalarındaki görüntü kalitesinin büyük önem taşıdığına ve daha yüksek önceliğe sahip olduğuna inanıyoruz. Bunun üzerinde çalışıyoruz, bu özellikler görüntü kalitesinin iyileştirilmesinden sonra planlanıyor.
  • Işık boyama modu: Dar bir kullanıcı senaryosu nedeniyle ışık boyama efektini takip etmemeye karar veriyoruz.
  • Aynı anda 2 kamera kaydı:  Geniş ve ultra geniş; arka ve ön. Bu zaten mevcut platform ve kameralar tarafından destekleniyor, ancak bu özellikten tam olarak yararlanmak için kullanıcı sahnesini arıyoruz.

OnePlus’ın video sunumunun eksikliklerini böyle bir şekilde çözdüğünü görmek harika. Gün geçtikçe daha fazla kişi akıllı telefonlarına günlük ana video kayıt aracı olarak baktıkça, tüm geliştirmeler büyük bir bonus olarak görülecektir. Gelecek OnePlus OxygenOS yapılarında video iyileştirmelerini beklememiz ve görmemiz gerekecek. Ayrıca fotoğraf modlarını da geliştirebileceklerini umalım.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler