Cumartesi, Mayıs 11, 2024

Huawei Mate 30 Pro Türkiye Sayfasında Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google servislerinden mahrum kalan Huawei Mate 30 Pro, geçtiğimiz yılın en çok konuşulan telefonu oldu. Huawei Mate 30 Pro modelinin bu denli çok konuşulmasını sağlayan ise teknik özellikleri değil.

Kamera ve teknik özellikler açısından başarılı bir seri olsa da modelin bu denli gündeme gelmesinin ana nedeni telefonların içerisinde Google servislerinin bulunmuyor olması. Markanın ABD kara listesine girmesinden sonra tanıtılması, telefonun lisanslı Android kullanamamasına neden oldu. Bunun yanında Google tarafından da mecburen kara listeye alınan telefonun YouTube, Gmail gibi uygulamaları da kullanamadığını gördük.

Huawei Mate 30 Pro Türkiye satışları başlıyor

Tüm bu nedenler yeni akıllı telefonların satışlarını geciktirdi. Telefon önce Çin genelinde satışa çıktı. Çin’de zaten Google uygulamaları kullanılmadığı için satışlarda herhangi bir düşüş olmadığı duyurulmuştu.

Bunun yanında telefonun sınırlı bir şekilde Avrupa pazarına da sunulduğunu gördük. Fakat bir nevi modelin eksik yanının olması, telefonun yaygın bir şekilde satışa çıkmasının önüne geçen en büyük engel oldu. Aradan geçen aylardan sonra, sonunda Mate 30 Pro modelinin ülkemizde de satışa çıkacağı duyuruldu.

Duyurunun hemen arkasından ise ilk resmi adım geldi. Tıpkı Watch GT 2 akıllı saatlerinde olduğu gibi öncelikle yeni modelin Türkiye ürün sayfası yayına açıldı. Türkiye ürün sayfasında, henüz fiyat ve benzeri bilgiler bulunmuyor ancak tam anlamıyla özellikleri anlatan bir tanıtım sayfasının yayınlandığını söyleyebiliriz.

Huawei Mate 30 Pro

Sayfada yer alan bilgileri değerlendirdiğimiz zaman, şimdilik satışa çıkacak olan tek modelin Uzay Grisi renk seçeneğine sahip olacağını da görebiliyoruz. 256 GB depolama alanı ve Uzay Grisi renk seçeneğiyle beraber sunulacak olan akıllı telefonların fiyatına gelince, tam anlamıyla soru işareti.

Aklınıza hemen şu gelebilir; “Google servislerinin olmaması telefonun fiyatının rakiplerine göre çok daha aşağıda olmasına neden olacak.” Bu düşünce tamamen yanlış. Öyle ki Mate 30 Pro Avrupa satışlarında 1099 Euro gibi bir fiyat açıklandı. Yani herhangi bir indirim uygulanmadı. Ülkemizde de bu modelin 8-9 bin TL arasında olacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Google servislerinin olmadığı bir telefona bu kadar para vermek ne derece mantıklı tartışılır. Unutmadan henüz satışların başlayacağı tarihin kesin olmadığını da ekleyelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler