Cuma, Nisan 26, 2024

OnePlus 6 Modeli İçin Adroid Pie Güncellemesi Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Modellerindeki fiyat/performans oranlarının yüksek oluşuyla öne çıkan Hong Kong merkezli akıllı telefon üreticisi OnePlus şirketinin amiral gemisi modeli OnePlus 6 için Android Pie güncellemesi yayınlandı. Şirket; çok kısa bir süre önce piyasaya çıkan OnePlus 6 modeline getirdiği bu güncelleme ile, rakiplerine ders verir nitelikte bir harekette bulundu diyebiliriz. Zira piyasada Android 8 sürümüne sahip telefon oranının fazlasıyla düşük  olduğunu düşünürsek, OnePlus‘ın bu hareketini takdire şâyan bulduğumuzu belirtmeliyiz.

Sıradan Bir Android Pie’dan Daha Fazlası…

Piyasadaki akıllı telefon üreticilerine bir göz atalım, sevgili okurlar. Diğer şirketleri yermek gibi olmasın fakat çoğu firma, çıkardığı amiral gemisi modellerinde bile güncelleme işini fazlasıyla geciktiriyor. Hatta ve hatta bu gecikmeler, bazen yıllar sürebiliyor. Hiç güncelleme almayan onca modeli saymıyoruz bile…

Fakat OnePlus gibi bazı şirketler, -özellikle güncel Android deneyimine bu kadar rağbet olduğu günümüzde- diğer firmalardan sıyrılmayı bir şekilde başarıyor. 

Piyasaya çıkardığı fiyat/performans ürünleri ile Apple ve Samsung gibi firmalara kısa bir sürede rakip olmayı başaran Çin merkezli şirket; bunu, kullanıcılarının istek ve ihtiyaçlarına göre yaptığı hamleler sayesinde başarıyor.

Hem donanımsal, hem tasarımsal, hem de yazılımsal olarak güncelliği yakalamaya çalışan şirket; daha çok kısa bir süre öncesinde yayınlanmış olan Android Pie yazılım güncellemesini OnePlus 6 modeline getirdi.

OnePlus 6 Modeli İçin Adroid Pie Güncellemesi Geldi

Bu hamle ile OnePlus 6 kullanıcıları mutlu olurken, şirket de kullanıcıların kalbindeki yerini sağlamlaştırmış oldu.

Kısa bir süre önce yayınlanan Android Pie güncellemesi, bünyesinde barındırdığı yeni özelliklerle birlikte birkaç yeniliği daha OnePlus 6‘ya taşıyor.

Android‘in geliştirmiş olduğu standart Pie sürümünden farklı olarak, kullanıcılara yeni bir Ayarlar ve Hızlı Ayarlar menüsü sunulmuş durumda. 

Ayrıyeten yeni güncelleme ile Oyun Modu, üçüncü parti arama engelleyicilerini destekleyecek. Ek olarak One Plus 6‘da bulunan adaptif batarya özelliği; cihazın güç tüketimini, kullanım istatistiklerini göz önüne alarak yönetebilecek.

Yayınlanan güncellemenin kablosuz dağıtımı, önümüzdeki haftalarda başlayacak. Fakat bu süre zarfında bekleyemem diyorsanız, Play Store üzerinden Oxygen Updater uygulamasını kullanarak güncelleme yapabilirsiniz. 

Ne diyelim..? Gerçekten güzel olmuş. Umarız ki diğer akıllı telefon üreticileri de, OnePlus‘ın bu hareketinden bir ders çıkartabilir. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler