Cumartesi, Nisan 20, 2024

OnePlus Watch, Google’ın WearOS İşletim Sistemini Kullanacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

OnePlus’ın bir akıllı telefonda çalıştığına dair söylentiler 2015’ten beri tur yapıyor, ancak yakın zamana kadar OnePlus’tan yaklaşan akıllı saati hakkında hiçbir şey duymadık. Şirket, Twitter hesabında, merakla beklenen akıllı saatin bu yılın sonunda piyasaya sürülebileceğini ima etti.

Input Mag ile yakın zamanda yaptığı röportajda CEO Pete Lau, OnePlus’ın “Wear OS ekosistemi, Android TV ve Android akıllı telefonlar arasındaki bağlantıyı iyileştirmek” için WearOS ekibiyle birlikte çalıştığını söyledi. Pete röportajda şöyle dedi:

OnePlusWatchOld
OnePlus Watch, Google'ın WearOS İşletim Sistemini Kullanacak 2

Wear OS kesinlikle geliştirilecek alana sahiptir. Yapmaya çalıştığımız şey, ekosistemlerde daha iyi cihaz birlikte çalışabilirliği için bu yeteneği oluşturmak üzere Wear OS ekosistemi, Android TV ve Android akıllı telefonlar arasındaki bağlantıyı iyileştirmek için Google ile birlikte çalışmaktır. Buna Google tarafından da çok olumlu bakılan bir konu olduğu için geliştirmeye çalıştığımız yön bu, ancak şu anda bu konuda paylaşabileceğimizden daha fazlasına sahip değiliz.

Tasarımı nasıl olacak?

CEO, yaklaşan akıllı saatinin özellikleriyle ilgili ayrıntıları paylaşmadı. Elimizdeki tek şey, çok beklenen akıllı saatin Google’ın WearOS’unu çalıştırabileceğine dair bir ipucuydu.

Önceki söylentilere göre OnePlus Watch, kare bir tasarıma sahip olan Apple Watch’tan farklı olarak Samsung Galaxy Watch Active gibi dairesel bir tasarıma sahip olacak. Bu arada, OnePlus’ın kardeş şirketi OPPO da bu yılın başlarında bir akıllı saat yayınladı, ancak kare bir tasarıma sahip olduğundan, bu ikisi birbirine çok benzeyen OPPO Find X2 ve OnePlus 8 Pro modellerinin aksine birbirinden farklı görünecek. Ne yazık ki tasarımın yanı sıra, akıllı saatin içerisinde ne tür bir teknoloji olduğu hakkında pek bir şey bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler