Salı, Nisan 23, 2024

Opera Neon alıştığımız tarayıcı deneyimini değiştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün internette servis edilen yeni tarayıcı Opera Neon alışmış olduğumuz deneyimleri tamamen sıfırlamak için geliyor. Opera Neon adı verilen yenilikçi tasarıma sahip bu tarayıcı, kullanım kolaylığı ve pratik aparatları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Tarayıcı pazarında uzun yıllardır belli bir kullanıcı kitlesine sahip olan Opera, yeni geliştirmiş olduğu tarayıcısı ile birlikte akıllarda büyük soru işaretleri bıraktı. Açıkçası itiraf etmemde fayda var; ben bile bu kadar güzel, sade ve can alıcı bir tasarım beklemiyordum. Opera Neon‘u yaklaşık olarak 2 saattir kullanıyorum, hiçbir şekilde yabancılık çekmediğim gibi, Google Chrome’u otomatik olarak unuttum diyebilirim.

opera neon arayuz
Opera Neon hız bakımından nasıl ?

Tarayıcıyı aç demem ile aradan geçen iki saniye size bir hiç gibi gelebiliyor. Zira arayüz gerçekten çok hızlı. Farklı sitelere giriş yaptığınızda da sizi bekletmeden kolayca gezintiler yapabiliyorsunuz. Üstelik adamlar şuanda hiçbir tarayıcıda bulunmayan çift sekmede gezebilme imkanını da sunmuşlar.

Blink motoru üzerinde geliştirilen Opera Neon kullanıcılarına ekran görüntüsü alma, indirdikleri bağlantıları görüntüleme, video oynatabilme ve yeni sekme ekleyebilme gibi ince detayları da sunuyor. Ekstra olarak tarayıcının en sağ tarafında ise kaç tane sekme açtıysanız, baloncuk halinde o sekmeleri görüntüleyebiliyorsunuz. İsterseniz sekmeyi tarayıcıya sürükleyerek ikiye bölebiliyor ve aynı anda iki farklı sekmeyi kullanabiliyorsunuz. Kullanıcılar bu duruma bölünmüş ekran ismini veriyorlar.

opera neon arayuz 003
Bu arada Opera Neon üzerinde video izlerken sağ tarafta oluşan baloncuk size videonun devam ettiğini gösterebiliyor. Bu şekilde çok fazla sekme açtığınızda hangi sekmeden ses geldiğini rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.

Şuan için Opera Neon Türkçe değil. Ancak bir kaç ay içerisinde Opera tarafından Türkçe versiyonunun yayınlanması bekleniyor. Zira İngilizce olarak da kullandığınızda hiçbir zorluk çekmiyorsunuz.

opera neon arayuz 004
Şunu açık ve net söylememde fayda var; Google Chrome’a bence en yakın rakip olacak tarayıcı Opera Neon olacak bu kadar net diyebilirim. Şimdi sizleri Opera‘nın Neon tarayıcısı için yayınladığı video ile baş başa bırakalım.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler