Cumartesi, Nisan 27, 2024

Oyun Severlere Hitaben Üretilen Honor Play Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil oyun sektörünün bu denli geliştiği günümüzde, oyun performansına odaklanan akıllı telefon modelleri gördükçe seviniyoruz. Yeni tanıtılan Honor Play de, tam olarak oyuncuların istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış bir model. Üstün grafik teknolojisi ve PUBG anlaşmasıyla Honor Play, kendisini oyun için alınabilecek telefonlar listesinde en üst sıralara taşıyor diyebiliriz. Dilerseniz buyrun, Honor Play‘in detaylarından bahsedelim.

GPU Turbo Teknolojisi ve Daha Fazlası…

Akıllı cep telefonlarını hayatına dahil etmeyen çok az sayıda insan kaldı. Bu cihazları kâh telefon amaçlı, kâh müzik dinlemek için, kâh film izlemek için, kâh oyun oynamak için; yani hayatımızın her alanında kullanıyoruz.

Önceden oyun denildiğinde cep telefonları iyi bir alternatif olmamaktaydı çünkü o zamanki cihazlar, bırakın iyi grafikleri; üç boyutlu modellemeleri bile görüntüleyememekteydi. Oyun grafikten ibaret değildir diyenleriniz olmuş olabilir. Bizler de unutmadık, 3310 Snake’ini…

Teknolojinin hızla geliştiği, özellikle cep telefonu teknolojilerinin alıp başlarını gittiği son 7-8 yılda, oyun sektörü de mobil platforma eğilim göstermeye başladı.

İşte bu eğilimin en güzel sonuçlarından biri, bugün Honor Play isimli akıllı cep telefonuyla karşımıza çıkıyor. Çünkü bu cihaz, tamamı ile oyuncuların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda tasarlandı.

Oyun Severlere Hitaben Üretilen Honor Play Tanıtıldı İÇERİK

İsminden de anlaşılacağı üzere Honor Play, oyun oynarken ihtiyaç duyabileceğiniz dahili donanımları ve hoparlör gibi dışa etki eden eğlence unsurlarını layıkıyla yerine getirebilecek.

6.3″ boyutunda 1080×2340 piksellik bir ekrana sahip olan telefon, ekran konusunda oyuncuları üzmeyecek kadar büyük bir boyuta sahip.

8 çekirdekli Huawei üretimi Kirin 970 işlemcisini kullanan telefonda, Huawei‘den tanıdığımız EMUI 8.1 arayüzü ve Android 8.1 işletim sistemi bulunuyor. Bu arayüz, yine Huawei tarafından geliştirilen Kirin 970 ile birleşince, stabil bir kullanım tecrübesi sunuyor.

Öte yandan cihazda GPU Turbo teknolojisi yer almakta. Bu teknoloji, oyun oynarken alacağınız performansın artmasına katkı sağlıyor. Bu sayede oyuncular; PUBG gibi, bir telefon için ağır sayılabilecek oyunları daha yüksek performanslarla oynayabiliyor.

Ayrıca konu gelmişken belirtelim. Şirket, Honor Play için PUBG yapımcılarıyla bir anlaşma yapmış bulunmakta. Bu nedenle, şuanki en popüler mobil oyun olan PUBG’den alacağınız performansın iyi olacağını kesin. Durum, diğer pek çok oyun için de geçerli olacaktır…

Sesi, Kamerası ve Fiyatı Nedir Derseniz;

Cihazın ses konusundaki başarısından da bahsetmiştik. AI 4D Smart Shock ve AI 3D surround ses teknolojilerini barındıran Honor Play‘de, oyuncular için fazlasıyla yeterli bir ses deneyimi sunuluyor.

Cihazın oyuncuları ilgilendiren özelliklerinden bahsettik, bir de kamera tarafına bakalım. “Şimdi Oyun Zamanı!” sloganıyla sunulan cihazda; biri 16 megapiksel, diğer 2 megapiksel olmak üzere toplamda iki adet kamera bulunuyor. Arka tarafta bulunan bu kameralar, yapay zeka desteği sayesinde; fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları da mutlu edeceğe benziyor.

Çıkış tarihi henüz net olmayan cihaz için Avrupa’da istenen ücret 329 Euro olarak belirlenmiş durumda. Aslına bakarsanız; oyuncu odaklı, diğer bileşenleri de iddialı olan bir telefon için çok yüksek bir rakam gibi durmuyor. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler