Cuma, Nisan 19, 2024

Sony Xperia XZ3 Resmen Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir süredir hakkında söylentiler duyduğumuz Sony şirketinin yeni üst segment akıllı telefon modeli Sony Xperia XZ3 resmen tanıtıldı. Amiral gemisi olarak tabir edebileceğimiz model, IFA 2018 teknoloji fuarında kendisini gösterdi. Berlin’de düzenlenen bu fuar boyunca bizlere yepyeni ürünler tanıtılacağından eminiz. Şimdi gelin, Sony Xperia XZ3‘ün teknik özelliklerine göz atalım. 

Qualcomm’un En Güçlü İşlemcisi Kullanılıyor

Her yıl çok sayıda yeni amiral gemisi modelle karşılaşıyoruz. Bu modeller; tasarım konusunda başarılı oldukları kadar, donanım konusunda da oldukça iddialı oluyorlar.

Japonya merkezli Sony şirketin yeni amiral gemisi modeli Xperia XZ3 ise; amiral gemisi klasına yakışır bir görünüm ve üstün donanımlar sunuyor. 

Cihaz; gücünü Qualcomm şirketinin şuanki piyasada var olan en güçlü işlemcisi konumundaki Snapdragon 845‘ten alıyor.

Bu güçlü işlemci, 4 GB RAM ile desteklenmekte. Öte yandan Xperia XZ3 modelinde 64 GB‘lık bir depolama alanı bulunuyor. Bu alan, MicroSD kart ile 512 GB’a kadar genişletilebilmekte.

Sony Xperia XZ3 Resmen Tanıtıldı İÇERİK

IFA 2018 fuarında netleşen modelin ekranına baktığımızda; 6″ boyutunda, QHD+ çözünürlük değerine ve HDR desteğine sahip, kavisli bir ekran görüyoruz. Ayrıca bu ekran, Sony şirketinin ürettiği Bravia TV’lerde kullanılan görüntü işleme teknolojisine de sahip. Kısacası, iddialı bir ekran göreceğimiz kesin.

Öte yandan yeni modelde Qi kablosuz şarj özelliği mevcut. Kablosuz olarak şarj edilebilen bataryanın kapasitesi ise 3.330 mAh‘lik bir değere sahip.

Kamera noktasında ise Xperia XZ3 modelinin arka tarafında F.1/8 diyafram açıklığına sahip 19 megapiksel çözünürlüğünde bir ana kamera bulunuyor. Bu kamera saniyede 960 kare ile, ağır çekimli videolar kaydedebiliyor. Ayrıca 4K çözünürlüklü ve HDR destekli görüntü alabildiğini de belirtelim.

Ön kısma baktığımızda da, 13 megapiksel değere sahip bir özçekim kamerası görüyoruz.

Ses konusunda da iddialı olan model; bu iddiasını bünyesinde bulunan, daha geniş tiz ve bass sesler sunan S-Force Front Surround hoparlörlerine borçlu.

Cihazın tasarım konusunda iddialı olduğunu belirtmiştik. Sony Xperia XZ3‘te bulunan 7000 serisi alüminyum çerçeve, cihaza direnç ve estetik kazandırıyor. Diğer taraftan; cihazın arka tarafı da, ön tarafı da Gorilla Glass 5 ile korunmakta.

Peki Fiyat Ne Alemde?

Sony şirketinin yeni amiral gemisi modeli için planladığı fiyat, tam olarak 900 dolar. Bu fiyat, şuanki dolar kuru itibariyle 6.075 Türk Lirasına tekabul ediyor. Vergiler dahil, 7.000 TL’den fazla bir fiyat göreceğimizi düşünmekteyiz.

Öte yandan yeni modelin piyasaya çıkış tarihi, Eylül ayının son dönemi olarak belirlenmiş durumda. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler