Çarşamba, Nisan 24, 2024

Samsung’un ilk Android GO İşletim Sistemli Telefonu Galaxy J2 Core Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli Samsung şirketinin ilk Android GO işletim sistemli akıllı cep telefonu modeli Galaxy J2 Core duyuruldu. Mevcut Android işletim sistemine nazaran daha basit bir arayüze sahip olan Android GO; kullanmaya alışık olduğumuz çoğu uygulamayı hafifleterek, düşük bileşenlerde yüksek performans almak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Bahsettiğimiz gibi düşük donanım özelllikleri ile gelen J2 Core, Samsung firmasının Android GO‘yu kullanan ilk akıllı cep telefonu olma niteliğini taşıyor. 

Mütevazı Donanımlar, Basitleştirilmiş Arayüzle Birleşiyor

Günümüzde çoğu cep telefonu üreticisi, donanım konusunda birbirleriyle sürekli bir rekabet içerisine girdi. Her yeni çıkan modelde, eski modellere nazaran daha yüksek donanımlar görmeye alıştık.

Özellikle amiral gemisi modellerde durum o kadar ileri gitti ki; cebimizde taşıdığımız bu minik cihazlarda, gördüğümüzde ağzımızı açık bırakan donanımsal özelliklere şahit olmaya başladık. Yani kısacası akıllı telefonlar; birer cep telefonu olmaktan çıkıp, minik bilgisayarlar olma yolunda emin adımlar atmaya başladılar.

Yüksek donanım özellikleri, tabii ki beraberinde yüksek maliyetleri doğurdu. Yüksek maliyetlerle üretilen cep telefonları ise, mecburen yüksek fiyatlara satılmaya başladı.

Samsungun ilk Android GO İşletim Sistemli Telefonu Galaxy J2 Core Duyuruldu İÇERİK

Bu noktada tahmin edebileceğimiz üzere; güncel donanımlara sahip cep telefonlarını satın almak, her kullanıcıya nasip olmuyor. 

Tam olarak bu tür kullanıcılara hitap eden Android GO platformu ise; düşük donanım özellikleri ve maliyet ücretleriyle, yeterli performans almayı hedefleyen kullanıcılara hitap eder nitelikte.

Google tarafından geliştirilen, yıllardan beri tanıdığımız Android platformunun arayüzünde sadeleştirmeler yapılarak kullanıcılara sunulan Android GO platformu, bir cep telefonundan çok yüksek beklentisi olmayan kullanıcıları sevindireceğe benziyor. Zira Android GO işletim sistemine sahip olan cihazlar; hem düşük fiyatlara satın alınabiliyor, hem de gündelik işlemleri layıkıyla yerine getirebiliyor. 

Samsung’un duyurusunu yaptığı Android GO‘lu Galaxy J2 Core modelinde de, Android GO işletim sistemi için yeterli donanımlar bulunuyor. 

Android 8.1 Oreo GO işletim sistemini kullanan cihazda  Samsung üretimli Exynos 7570 işlemci, 1 GB RAM ve 8 GB depolama alanı bulunuyor. 

960 x 540 piksel ölçülerine sahip bir LCD ekranı bulunan cihazda, 2600 mAh kapasitesinde bir batarya yer alıyor. 

Cihazın arka tarafında 8 megapiksel F.2/2 değerine sahip bir ana kamera bulunurken, ön tarafta 5 megapiksel ve yine F.2/2 diyafram açıklığı değerlerine sahip bir özçekim kamerası yer alıyor.

Bu Donanımlar Yeterli Mi?

Aslına bakarsanız duyurulan donanımlar, güncel Android deneyimi için kesinlikle yetersiz. Lâkin Samsung Galaxy J2 Core‘da Android GO kullanıldığını belirttik.

Android GO sisteminde uygulamalar, klasik Android sürümlerinden biraz farklı. Alıştığımız Google Maps, Gmail ve sosyal medya uygulamaları gibi programlar, Android GO platformu için yeniden geliştiriliyor ve daha basit arayüzlerle Android GO kullanıcılarına sunuluyor. Bu durum da, uygulamaların ihtiyaç duyduğu donanım özelliklerini haliyle düşürüyor. 

Bu açıdan Samsung Galaxy J2 Core‘un; bir cep telefonundan çok yüksek beklentisi olmayan her kullanıcıya yeterli ölçüde donanım sunduğunu belirtelim.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler