Perşembe, Mart 28, 2024

Google İle Ödeme Android’de Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Google, hesaba kaydedilmiş kredi veya banka kartlarını diğer platformlarda kullanma seçeneğini kullanıcılara açtı.


Telefonu kullandığınız sırada internet üzerinden bir şeyler alan kişilerdenseniz, ödeme ve adres bilgileri kısımlarının en can sıkıcı kısımlar olduğu konusunda hemfikirsinizdir. Bilgisayarda iken bile sıkıntı. Şimdilerde adres bilgileri o kadar sıkıntı olmasa da, ödeme bilgileri günümüzde mobil cihazlar için tam bir baş belası. Kartı bulacaksın da şunu şunu gireceksin de vıttırı da zıttırı. Bu gereksiz işlemler artık Google ile ödeme sistemi ile tarih oluyor.

Eğer daha önce Google Play‘de paralı bir alışveriş yapmış iseniz, yüksek ihtimalle bir banka kartını hesabınıza tanımlamışsınızdır. Bu girdiğiniz bilgiler, yani kart ve adres bilgileri, Google‘ın ödeme yöntemi olan Google ile ödeme ile kullanılacak.

Mobil siteler veya uygulamalarda bulunacak Pay with Google, yani Google ile öde butonu sayesinde, kartlarınız artık mobilde de bir “cüzdanda”. Butona tıkladığınız takdirde, hesabınızı ve kartınızı (eğer cihazınızda/hesabınızda birden fazla ise) seçtikten sonra, telefonunuza gelecek güvenlik kodu ile onay vererek alışverişinizi hızlı bir şekilde bitirebileceksiniz.

Pay with Google API firma ve kullanıcılara sunuldu. Yakın zamanda mobil sitelere ve uygulamalara eklenebilecek bu API ile ödeme işlemleri oldukça hızlanacak. Google tarafından yapılan açıklamaya göre de, bu hızlı ödeme yöntemi için firmalar bir komisyon veya ek ücret almayacak. Şu an sayılı marka ve uygulamada desteği sunulan Google ile ödemenin, yakın zamanda birçok alışveriş uygulamasına geleceği tahmin ediliyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler