Cuma, Nisan 26, 2024

PC test programı 3DMark11, 14 Ocak 2020 tarihinde kapanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hatırlarsanız Microsoft geçtiğimiz günlerde Windows 7 desteğini 14 Ocak 2020 tarihinde sona erdireceğini açıklamıştı. Aynı gün ise UL Benchmark olarak bildiğimiz 3DMark11 test programını desteklemeyi bırakacağını duyurdu. Bugün bile binlerce kullanıcısı bulunan test programı hakkında neden böyle bir karar alındığı henüz belli değil.

Şirket yıllardır ekran kartlarını ekliyor

3DMark uygulamasını indirmiş veya bilgisayarınızda test etmiş olabilirsiniz. Aslında uzun süredir herkesin “pek alternatifi yok” dediği uygulama 3DMark bundan böyle mevcut sürümünde bazı ölçütlere son veriyor. Zira çok uzun süredir şirket ekran kartlarını test ederek, online karşılaştırmalar için eklemeler yapıyor.

Ayrıca son kullanıcılardan da gelen bilgileri alarak sürümlerini şimdiye kadar güçlendirmeye çalıştı. 14 Ocak 2020 tarihinden başlayarak o tarihten sonra uygulamadan verimli bir şekilde faydalanamayacaksınız.

Steam üzerinde de 31 TL‘den satılan uygulama, haber bölümüne faaliyetlerinin son bulacağı ve bundan böyle Steam’da da satış yapmayacaklarını duyurdu.

3dmark 11 uygulama

Şöyle ki;

  • Artık UL, Steam veya benzer diğer uygulama mağazaları tarafından satılmayacak.
  • Artık uygulama içi güncellemeler gönderilmeyecek.
  • Çevrimiçi hizmet desteği sonlanacak.
  • Müşteri desteği için ticket sistemi son bulacak.
  • PC testleri için eski versiyonlarda çalışmaya bir süre devam edecek.
  • Ancak Microsoft tamamen erişimi kapattığında uygulamaya erişim de kesilebilir.

3dmark 11 uygulamasi sonlaniyor

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler