Cuma, Nisan 19, 2024

Performans Serisi Casper Excalibur Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Casper yeni tanıtmış olduğu Excalibur serisini başta oyuncular olmak üzere tüm teknoloji tutkunlarına göstermeye başladı. Casper Excalibur olarak adlandırılan performans serisi Excalibur G700 ve G800 olarak ikiye ayrılıyor. Biz de bu seriyi yakın takibe alarak tüm teknik özellikleri, performansı ve piyasa satış fiyatını ele aldık. Detaylar ve Excalibur hakkında merak edilenler haberimizde.

Casper Excalibur Performansı

Aslına bakarsanız oyuncu bilgisayarı olarak tanıtılan Excalibur‘a Casper iyi hazırlanmış. Teknik özellikleri incelediğimizde günümüz oyunlarını çok rahat çalıştırabilecek teknik detaylar ve performans serisi bir araya getirilmiş. Cihazda 16 ve 32 GB DDR4 RAM bulunduğu gibi, 6 GB DDR5 GeForce® GTX™ 970M ekran kartı bulunuyor.

Gücünü Intel® Core™ i7-6700HQ İşlemciden alan Casper Excalibur, TurboBoost teknolojisi ile 3.50 GHz hıza kadar ulaşabiliyor. Depolama alanı olarak 1 TB HDD ve 240 GB SSD disk seçeneği bulunuyor. Windows 10 Pro versiyonu ile gelen serinin açıkçası performansı da tatmin edici diyebiliriz. Günümüz oyuncu laptopları ile karşılaştırıldığında teknik özellikler bakımından üst seviyelere hitap ettiğini söylemek mümkün.

Ayrıca Casper Excalibur serisinde Maxwell mimarisinin kullanılmış olması, cihazın alınabilirliğini üst seviyelere kadar çekmiş.

Casper-Excalibur-Panel
En Büyük Sorun “Isı” Kayboldu

Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Casper‘ın laptop serilerinde ne yazık ki ısı sorununun önüne bir türlü geçilemediği gibi, sürekli olarak altına fan desteği almamız gerekiyordu. Ancak yeni Casper Excalibur serisinde ısı sorunu tamamen halledildiği gibi, yüksek turbo fan desteği sayesinde hava kanalları hiç tıkanmadan sirkülasyon sağlıklı bir şekilde sağlanıyor.

Casper-Excalibur-Panel-Arka
Cihazı kullanırken 90 derece olayı bulunuyor. Eğer cihaz 90 dereceyi geçecek olursa, otomatik olarak soğutma devreye girerek yaklaşık olarak 1 dakika içerisinde touchpad ve klavye soğutuluyor ve elinize sıcaklık geçmeden soğutma işlemi tamamlanmış oluyor.

Excalibur-Panel
Biraz Hantal mı ne ?

Casper Excalibur serisinin bir diğer olumsuz yanı ise ağır oluşu. Toplamda 3.4 kilogram ağırlığı bulunan oyuncu laptopunu taşımak bir müddet sonra sizi yorabiliyor. Eğer ağır oluşu sizi etkilemeyecek ise Excalibur serisine bir göz atmanızı öneririz.

Tüm bu teknik özelliklerin yanı sıra, bataryanın kullanım süresi 4 saat 15 dakika ve civarlarında seyrediyor. Grafikleri, çözünürlükleri ve performansı oldukça başarılı olan Casper Excalibur’u genel anlamı ile beğendik. Metal kasası da dizayn olarak çok başarılı diyebiliriz.

Excalibur

Tek Sorun Fiyat

Yukarıda sizlerle Casper Excalibur‘un genel teknik özelliklerini paylaştık. Aşağıda da karşılaştırma tablosunda tüm teknik özellikleri inceleyebilirsiniz. Ancak oyuncu bilgisayarı olarak tanıtılan Excalibur‘un piyasa satış fiyatı şuanda 4899 TL ile 6799 TL arasında seyrediyor. Bu teknik özelliklere nazaran biraz daha uygun olmasını beklerdik. Özellikle 5 bin TL’lik bir oyuncu laptopu için GTX 960M açıkçası epey az gelmiş.

Aşağıdaki karşılaştırma tablosundan Casper G700 ve G800 serilerinin teknik özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Excalibur-Panel-2
Casper Excalibur G700 ve G800 Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

19 YORUMLAR

    • Casper Nirvana var i7 6 yıldır taş gibi çalışıyor şöyle abuk sabuk yorumlar yapmayın. Hayatında kaç kere Casper ürünü kullandın da çöp deyip geçiyorsun yobaz ?

  1. ulan hayatım casper diz üstü masa üstü pclerle geçti adam haklı çöp tabikide eskiden masa üstlerinde casper tam bir fiyaskoydu ve foxcon ile çalışıyorlar halen daha öyle devam dizüstü biraz daha iyi idi ama casper yaramaz şimdiki oyun performance kötununde kötusu caspermi uzak durun arkadaşlar gerek yok

  2. Hocam sırf casper olduğu içinn almazdım ama adamlar sanki kendilerini düzeltmeye başladılar gibi. Ya içerideki yapı değişti hazırcı kokana yöneticileri kovup işi bilenleri getirdiler, ya da bu seferlik iyi bir cihaz denk geldi gibi.

  3. Ne olursa olsun monster den şaşmam abi Casper’ın Excalibur’u da iyi ama çok pahalı günümüz oyuncu pclerine bir bakın alınır mı sizce ?

  4. Casper klavye de “z” , “x”, “c” üzerindeki küçüktür-büyüktür işaretlerini hangi kombinasyon ile yazdırıyoruz. Bilen var mı arkadaşlar. Shift+Z olmuyor….

  5. buraya aptal aptal yorumlar yapmayın 4 aydır kullanıyorum gta 5 dahil hiçbir oyunda 90 dereceyi bulmadı ısınma sorunu yok fan mükemmel her türlü olanagımı karsılıyor mühendislik oluyorum otoketimde renderimda sıkıntı yok AGZI OLAN KONUSMASIN

  6. Aylardır kullanıyorum 960mli modelini taş gibi bilgisayar muadilleri performans ve kasa konusunda sektiriyo siz sadece üzerinde ASUS yazıyor diye aynı özelliğe 1000 lira daha fazla vermeye devam edin. Bizim marka merakımız bizi bitirdi zaten

  7. Bende benzer bir sitede bi inceleme gördüm ve neredeyse kararımı verdim. Sizce 17.3″ ekranlısını mı yoksa 15.6″ ekranlısını mı almalıyım?

  8. yaho kardeş sıfırlayınca 33’te takılı kalıyor Yardım Eden varmi ? bu sorunla ilgili Yinede
    Casper Excalibur Çöp Değildir Baya güzel Çöp Diyenler kendilleri beğenmiyorlar 🙂 <3 😀

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler