Çarşamba, Mayıs 1, 2024

Philips 325E1C Monitör İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Philips, profesyonel ve ofis kullanım odaklı monitör pazarında en geniş ürün yelpazesine sahip olan markalardan biri. Markanın bu alanda farklı birçok kategoride birçok ürünü var. İnceleme masamızın konuğu da kavisli ekranlar alanında karşımıza çıkan Philips 325E1C monitör olacak.

Kavisli seri olmasının yanında boyutu ile de dikkat çeken monitör daha çok, profesyonel ve ofis kullanıcılarına hitap ediyor diyelim ve geçelim ürün için detaylara.

Philips 325E1C Monitör Tasarımı Nasıl?

Sıralamamızdan çıkmayalım ve yine tasarımdan başlayalım. Tasarım kısmında hem eleştiri getireceğimiz noktalar var hem de beğendiğimiz noktalar var. 325E1C monitör, kavisli bir yapı ile geliyor.

Kavisli yapıyla beraber çerçeveler kısmında da çok ince çerçevelerin kullanıldığını görüyoruz. Bu da kesintisiz bir görüntü alanı sunulmasını sağlamış durumda. Bir uçtan bir ucak bir değerlendirme yapmak istediğiniz zaman Philips 325E1C, baştan bana derinlemesine başarılı bir görüntü deneyimi sunuyor.

Philips 325E1C

Genel olarak sade yapıyı da sevdiğimizi söylemek isterim. Zira ürünün kullanım odağı başta da söylediğimiz gibi ofis ve profesyonellere hitap ediyor. Biraz daha sade ve şık olması anlaşılabilir bir durum.

Fakat burada bir eleştiri de getirmemiz gerekecek. Arka kapak kısmında kullanılan fırçalanmış plastik malzemesini çok fazla beğenemedim. Evet çok kötü değil ve tasarımsal açıdan da çok büyük bir sorun yaratmıyor ama buranın biraz daha iddialı bir malzemeye sahip olmasını isteyebilirdik.

Diğer taraftan bir eleştiri de pivot hareketleri kısmında olacak. Ekranda dik konuma getirme ya da yana eğim gibi pivot artıları yok.. Zaten birçok kavisli ekranda da bu artıları göremediğimizi belirtelim. Çok nadir modellerde karşımıza çıkıyor.

Philips 325E1C

Seri öne ve arkaya doğru belli bir miktar eğme hareketine izin veriyor ama dediğimiz gibi pivot hareketleri de oldukça sınırlı.

Genel kasadan destek ayağına doğru indiğimiz zaman ise, sağlam ve şık bir yapı görüyoruz. Kare şeklinde destek ayağının tam ortası boş bırakılmış.

Bu sayede kullanıcıların bu alanı kullanmasına da izin verilmiş diyebiliriz. Ayrıca destek ayağının bir o kadar şık ve sağlam olduğunu da eklemek lazım.

  • Portlar: 1 adet HDMI 1.4 + 1 adet DisplayPort 1.2 +  VGA + Ses çıkışı
  • Ölçüler Standla: 709 mm X 523 mm X 281 mm
  • Ağırlık: 7,34 kg
  • Pivot: -5/20 derece öne arkaya eğilme

Philips 325E1C Monitör Teknik Özellikler Konusunda Nasıl?

Gelelim işin teknik kısmında ne gibi özellikler sunulduğuna. Başta da söylediğimiz gibi Philips 325E1C, daha çok genel kullanım ya da ofis kullanımı için odaklanmış bir monitör.

Teknik özelliklerde de bunun etkisini görüyoruz. Kavisli monitör, 31,5 inç gibi gayet iddialı bir boyular geliyor. 80 cm olarak ölçülen panelin görüş açısı da haliyle bir hayli geniş. Zaten burada kavisli ekran artısı olduğunu da söylemiştik.

16:9 en boy oranına sahip olan monitör için çözünürlük değeri de bu boyutu karşılayacak cinsten. Philips modelde 2K yani 2560 X 1440 piksel çözünürlük değerine yer vermiş. Bu değerle beraber ekranın piksel yoğunluk seviyesi de 93 PPI seviyelerine kadar çıkmış.

Philips 325E1C

Panel tercihi olarak VA LCD panel tercih edilse de ekranda parlama önleyici 3H %25 mat kaplama yer alıyor. Bu da ışık altında da görüntü düzeyinin tatmin edici seviyede kalmasını sağlıyor.

Gelelim yenileme hızına. Ekranın yenileme hızı 75 Hz. Sınıfı düşünüldüğü zaman 75 Hz yeterli diyebiliriz. Evet bir oyuncu monitörü değil ama hazır oyun modları gibi artılarıyla beraber belli bir seviyeye kadar oyunlarda da tatmin edici bir performans verecektir diyebiliriz.

Yüksek renk kapsamı gibi artıları da olan Philips 325E1C monitör için diğer tüm teknik özellikleri hemen aşağı listeliyor olacağız.

Philips 325E1C

Teknik Özellikler Özet

  • Boyut: 31.5 inç / 80 cm
  • Panel: VA LCD panel
  • Arka aydınlatma: W-LED
  • Çözünürlük: 2560 X 1440
  • Ekran Kaplaması: Parlama Önleyici 3H %25 mat
  • Tepsi Süresi Tipik: 4 ms
  • Parlaklık: 250  cd/m²
  • Kontrast Oranı: 3000:1
  • Renk gamı (tipik): NTSC %102, sRGB %123
  • AMD FreeSync: Var
  • En Boy: 16:9
  • OSD Menüsünde Türkçe Desteği: Var
  • Batarya: Dahili – 100/240 VAC
  • Enerji Etiketi: F

Philips 325E1C

Son sözlerimize geçmeden önce, ekranın öne çıkan teknolojilerinden de kısaca bir söz edelim.

  • SmartContrast: Renkleri otomatik ayarlayan ve zengin siyah ayrıntılarını daha iyi görmenizi sağlayan renk teknolojisi.
  • Dahili Ayakta Kablo Kanalları: Destek ayağında yer alan kablo kanalları sayesinde, kablolama sorununu ortadan kaldırıyor.
  • Flicker Free Teknolojisi: Ekranda oluşacak titreşimin önüne geçen teknoloji sayesinde göz yorgunluğu en aza indiriliyor.
  • LowBlue Teknolojisi: Düşük mavi ışık teknolojisi sayesinde zararlı mavi ışınların etkisi en aza indiriliyor.

Son Sözler ve Değerlendirme

Philips 325E1C monitör için söyleyeceklerimiz bu kadar. Amacına hitap eden bir monitör yorumunu yapabiliriz. Fakat eksik yönleri de yok değil. Pivot hareketlerinin sınırlı olması, hoparlörlerinin olmaması gibi eksik kısımları da var. Yine de fiyat performans düzeninde baktığımız zaman rakiplerine göre değerlendirilebilecek bir monitör.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler