Perşembe, Mart 28, 2024

Plague INC, Çin’de Yasaklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Koronavirüsünün çıkması ile daha da popüler hale gelen pandemik simülatör oyunu Plague INC., Çin Siber Yönetimi tarafından belirlenen yasa dışı içeriğe sahip olduğundan ötürü Çin bölgesindeki App Store’dan kaldırıldı.

Ndemic Creations’ın web sitesinde paylaşılan bir blog yazısı, “durumun tamamen [kontrolden çıktığı]” olduğunu ve stüdyoda söz konusu yasadışı içeriğin ne olduğu hakkında daha fazla bilgi verilmediğini belirtiyor.

“Plague INC. büyük bir eleştirel ve ticari başarıdır. Sekiz yaşında ve 130 milyondan fazla oyuncu ile dünya çapında bir numaralı strateji/simülasyon ounu ve uzun yıllardır Çin’de en popüler ücretli oyun konumuna geldi.”

Ndemic Creations

“Plague Inc., oyuncuları ciddi halk sağlığı sorunları hakkında düşünmeye ve daha fazla bilgi edinmeye teşvik eden akıllı ve sofistike bir simülasyon olarak öne çıkıyor. Çinli oyuncularımıza büyük saygı duyuyoruz ve artık Plague Inc.’e erişip oynayamadıkları için harap oldular. ”

Ndemic Creations konu hakkında şunları da ekliyor: “Bu kaldırmanın Çin’in karşı karşıya olduğu devam eden koronavirüs salgını ile bağlantılı olup olmadığı bizim için net değil. Bununla birlikte, Plague Inc.’in eğitimsel önemi CDC gibi kuruluşlar tarafından defalarca tanınmıştır ve şu anda COVID-19’u tutma ve kontrol etme çabalarını en iyi şekilde nasıl destekleyebileceğimizi belirlemek için büyük küresel sağlık kuruluşları ile birlikte çalışıyoruz.”

Ndemic Creations ekibi, acil önceliğinin “endişelerini anlamak ve bir çözüm bulmak için onlarla çalışmak” için Çin Siber Yönetim İdaresi ile temasa iletişim kurmakta olduklarını söylüyor.

Bu arada Ndemic Creations, hem Plague Inc. hem de yeni oyun Rebel Inc.’i mevcut platformlarda desteklemeye ve güncelleme vereceğini söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler