Cuma, Nisan 26, 2024

PlayStation, 2020’de Yeni Bir Gelir Rekoru Kırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony geçtiğimiz günlerde 2020 yılı üçüncü çeyrek mali kazanç raporlarını yayınladı. Spider-Man Miles Morales’in 4 milyon kopya sattığını açıklamanın yanı sıra şirket, PlayStation’ın tek bir yılda şimdiye kadarki en yüksek gelirle yeni bir endüstri rekoru kırdığını açıkladı.

playstation 2020 yilinda yeni bir gelir rekoru kirdi 1

2020 yılında tüm zamanların en yüksek geliri olan 22,74 milyar dolarlık gelirle PlayStation, tek bir yılda elde edilen en yüksek gelir miktarı için yeni bir endüstri rekoru kırdı. Bir önceki rekor, 2018 yılında 20,43 milyar dolar gelir ile yine Sony tarafından kırılmıştı. Aynı zamanda PlayStation, tek bir yılda 18,5 milyar dolardan fazla para kazanan tek oyun şirketi olmaya devam ediyor.

playstation 2020 yilinda yeni bir gelir rekoru kirdi 2

PlayStation’un diğer büyük başarıları arasında, 8,45 milyar dolarlık gelirle tek bir çeyrekte yeni bir sektör rekoru kırması yer alıyor. PlayStation aynı zamanda 2020 yılı boyunca 3,3 milyar dolar kar elde etti.

playstation 2020 yilinda yeni bir gelir rekoru kirdi 3

PlayStation 5′ten bahsetmişken, Sony’nin en son piyasaya sürdüğü konsolu 12 Kasım ile 31 Aralık 2020’deki lansmanı arasında resmi olarak 4,5 milyon adet sattı. Bu rakam, 2013 yılında piyasaya sürdüğü PlayStation 4 ile yakın düzeyde görülüyor. PlayStation 4’ü geride bıraktığımızda, PlayStation 5’in kısmen COVID-19 ve küresel salgın tedarik sorunları nedeniyle ciddi şekilde kısıtlandığını da belirtmek gerekiyor.

playstation 2020 yilinda yeni bir gelir rekoru kirdi 4

Sony’nin bu son mali raporu, PlayStation’ın şirketin operasyonlarının önemli bir parçası olmaya devam ettiğini Nintendo ve Microsoft gibi konsol üreticilerinin kendileri için çok iyi bir performans sergilerken, PlayStation’un hala zirvede olduğunu kanıtlıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler