Cumartesi, Nisan 27, 2024

PlayStation 4 ve Nintendo Switch’in Satış Rakamları Açıklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

15 Kasım 2013 tarihinde Sony’nin piyasaya sürdüğü oyun konsolu Playstation 4, 90 milyon satış rakamını geçti. Bir diğer oyun konsolu olan Nintendo Switch ise 25 milyon adet satış rakamını geçmeyi başardı. Önümüzdeki yıllarda çıkacak olan yeni nesil konsolların hangi donanımlara sahip olacağı merak edilirken halihazırda satışta olan Playstation 4 ve Nintendo Switch’in satış rakamları ortaya çıktı.

Ortaya çıkan bilgilere göre Sony PlayStation 4’ün satış rakamının 90 milyonu geçtiği bir diğer oyun konsolu olan Nintendo Switch’in ise 25 milyon adet satış rakamına ulaştığı öğrenildi. Her iki oyun konsoluda şirketlerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Ekran Alıntısı

Geçtiğimiz günlerde beşinci yılını dolduran Playstation 4 ‘ün 86 milyon adet satış rakamını geçtiği Sony tarafından açıklanmıştı. Aradan geçen kısa süre içerisinde oyun konsolu 4 milyon adet daha satmayı başardı. ABD’de en hızlı satılan oyun konsolu ünvanına sahip Nintendo Switch ise geçtiğimiz günlerde şirket tarafından açıklanan rakamlarda 22.9 milyon adet satılmayı başarmıştı. Yeni açıklanan verilerle Nintendo Switch’in satışlarını 2 milyon adet daha arttırmayı başardığı görülüyor.

2017 yılında 18 milyon adet konsol satmayı başaran Nintendo’nun bu seneki satışlarında biraz düşüş olduğu görülüyor. Mart ayına kadar yani şirketin mali yıl sonuna kadar 5-8 milyon adet daha satış yapması bekleniyor. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler