Perşembe, Mart 28, 2024

PlayStation 5 Digital Edition Fiyatı için Yeni Tahmin

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, bekledi bekledi dediğini yaptı ve Haziran ayı bitmeden PlayStation 5’i açıkladı. Tek bir versiyon konsol geleceği söylense de Sony bu, sürpriz yaptı ve PlayStation 5 Digital Edition adında bir sürüm daha duyuruldu.

Daha mı iyi oyun oynatır? Daha mı güçlü işlemcisi var? Yoksa grafik birimi mi daha iyi? Hiçbiri değil. Digital Edition, konsolun dijital versiyonu. Bu konsolda Blu-Ray disk okuyucusu yok.

Hafızayı çalıştıralım ve hatırlayalım, Xbox One S. Microsoft One S konsolunda da aynı stratejiyi izlemiş ve konsola sürücü koymamıştı. Sony, bunun dijital dünyanın bir gerekliliği olduğunu söyledi ve sadece PSN üzerinden oyunların yüklenebileceği dijital versiyon duyurusunu yaptı.

PlayStation 5 Digital Edition fiyatı daha aşağı çekilebilir

Her şey net ama bir şey hariç. İki konsol farklı fiyatlarda mı olacak? Oyun dünyasının odaklandığı, sık sık tartıştığı soru bu oldu.

Sony Interactive Entertainment Başkanı Jim Ryan konuşma yaptığı sırada da bu soru geldi ama cevap yok.

PlayStation 5 Digital Edition

Sony’nin sızıntılarıyla ünlü birkaç kaynak soruyu araştırmaya başladı ve birkaç veri ile tahminler elde edildi. İlk iş Blu-Ray okuyucunun fiyatını öğrenmek oldu. Fabrika sızıntılarına göre okuyucunun fiyatı 20 dolar civarlarında.

PlayStation 5 Digital Edition içerisinde böyle bir parça kullanılmayacağına göre, böyle bir maliyette olmayacak.

PlayStation 5 Digital Edition

Konsol diğer her özellikte aynıysa, o zaman fiyat 20 dolar daha aşağı olacak yorumu var. Sadece parça maliyeti değil, bu parça için farklı maliyetler de olduğunu düşünen teknoloji otoriteleri de var ki bunlara göre fiyat 60 dolara kadar daha aşağıda olabilir. Ne diyelim açıklansın görelim. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler