Cumartesi, Nisan 20, 2024

PlayStation 5 Kullanıcıları Belirlenemeyen Ses Sorunu ile Karşılaşıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

19 Kasım’da Türkiye’de çıkışını gerçekleştirecek olan konsolu ilk aşamada test edip deneyen kullanıcılar konsoldan gelen ses sorunu ile karşılaştı.

Kullanıcıların bu durumdan hiç memnun olmadıklarını paylaştı ve Sony’e seslendi.

5ee36a1166a97c8a10987039

PlayStation 5 1

8.299 TL fiyat etiketi ile ülkemizde satılacak olan PlayStation 5, fiyatıyla hali cep yakacak olması bir yana. Birde birazdan belirteceğim gibi konsoldan gelen bilinmeyen ses sorunu ile karşı karşıya gelme ihtimali bir yana. Bu durum kullanıcıları epey üzecek gibi duruyor.

Kullanıcı deneyimlerine baktığımda sorunlardan biriside konsoldan gelen bir uğultu sesi oluyor. PlayStation 5‘in Dijital sürümüne sahip kullanıcılarda aynı sorun yaşadıklarını belirtiyor.

Bir kullanıcın yorumu şu şekilde; Astro’yu yuvasından dışarı çıkarmak için dokunmatik yüzeyi kaydırmak zorunda olduğumuz kısma geldiğimde, konsolun vızıltısı yükseldi. PS5’ten gelen “bzzzzzzzzzzz” sesini deneyimim boyunca duyabiliyordum. Ana ekrana döndüm ve vızıltı hemen durdu. Oyuna geri döndüm ve yine uğultu başladı. Ben bu konsola oyun oynamak için para ödedim, ana ekranı sessizce izlemek için değil.” açıklamasında bulundu.

Diğer kullanıcıların yaşadığı sorunlar

  • Gino4lyfe_94 adlı kullanıcının yorumu: “PS5’im uğultulu bir ses çıkarıyor. Ancak şimdilik çalışır durumda.”
  • AmbassadorJust1200 adlı kullanıcının yorumu: “Benimki de aynı sesi çıkarıyor. Tıpkı uğultu gibi. Digital Edition kullanıyorum. Özellikle Astro’nun Oyun Odası oyununda katlanamayacağım düzeye çıkıyor bu uğultu. PlayStation 5 hayal kırıklığına uğrattı beni.”
  • Digestr adlı kullanıcının yorumu: “Benimkinin sesi ~ 8 + ft uzaktan bile duyulabilir. Yan komşumun zili çalıp neler olduğunu sormasını bekliyorum.”

Tabii tek sorun bununla ibaret değil birçok kullanıcı çökme gibi problemlerde yaşamakta. ACG’den Jeremy Penter inceleme için gönderilen PlayStation 5‘in bu sorun yüzünden kullanılamaz halde olduğunu Twitter hesabı üzerinden bir yazı ile duyurdu.

Şu anda Sony tarafından henüz bir açıklama bulunmamakta. Ancak kendi görüşüm her ne kadar ses sorunu fiziksel bir sorun gibi görünse de yüksek ihtimal yazılım olarak bu sorun düzeltilecektir. Kim olursa olsun verdiği paranın karşılığı elbet almak ister, ancak Sony gibi konsol işinde uzun süredir tecrübeye sahip firma kullanıcılarını yüz üstü bırakacağını düşünmüyorum.

Umarız ki sorunlar bir an önce düzelir ve kullanıcılar sorunsuz bir oyun deneyimi yaşamaya kaldığı yerden devam eder diyor ve herkese iyi günler diliyorum.

PCH Ailesi 🙂

Bu arada konu hakkında görüşleriniz varsa bizlere yorum olarak paylaşmayı unutmayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Ana menüde ve oyunun içesinde ses sorunum yok. Yalnız oyun içerisinde iç ses konuşma metinlerinde hiç ses gelmiyor. Fakat arkadaki müzik sesleri geliyor. Bu sorun neyden kaynaklı olabilir. ? Aynı sorunu pes 2021 de spiker sesinide alamadım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler