Perşembe, Nisan 25, 2024

PlayStation 5 VR Kontrolcüsü Duyuruldu! Tasarım Değişiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

PlayStation 5 için yeni bir VR seti geleceğini biliyorduk. İşte bu setin ilk üyesi PlayStation 5 VR kontrolcüsü tanıtıldı.

Geçen senelerde gelen VR kontrolcü cihazlarına benzer tasarımda bir cihaz görmeyi umut edenlere bir sürprizim var. Tasarım yıkılıp adeta yeniden yapılmış. Tamamen yeni tasarıma geçilmiş.

PlayStation 5 VR kontrolcüsü özellikleriyle iddialı

Yeni kontrolcüler elinizi tam olarak kavrayan dairesel bir yapıdan oluşuyor. Eskilerden Tron adında bir film vardı. Sanki oradaki kontrolcü tasarımlarına benzer bir yapı kullanılmış.

Tasarımın bu şekilde oluşturulmuş olması ise tesadüf değil. Tamamen el ergonomisi düşünülerek yeni tasarıma geçiş yapılmış. Hem hareketlerin daha iyi algılanması sağlanmış hem de el ergonomisine hitap eden bir yapı gelmiş.

PlayStation 5 VR kontrolcüsü

Kontrolcünün tasarımının yanında teknik özellikleri de geliştirilmiş. DualSense ile nasıl bir geliş olduysa aynısı PlayStation 5 VR kontrolcüsü için de geçerli olacak.

PlayStation 5 VR kontrolcüsü

Bu cihazda da uyarlanabilir tetikleyici kullanılıyor. Bu da oyunlarda maksimum seviyede gerçekçilik sağlıyor. Ayrıca yeni tetik sistemini destekleyen bir de dokunsal geri bildirim sistemi bulunuyor. VR sistemler için çok önemli olan bir detaydan söz ediyoruz. Geri bildirim oyunu adeta daha iyi algılamanızı sağlıyor.

PlayStation 5 VR kontrolcüsü

Bu iki sistemi bir ekip arkadaşı olarak düşünün ve görevleri oyunun gerçekçiliğini arttırmak. Size o hissi yaşatmak. Son olarak PS5 VR kontrolcüsü için parmak dokunuşu algılama özelliğinin geleceği de açıklandı. Bu da oyun sırasındaki el hareketlerinizin izlenmesini sağlayacak bir sistem.

PlayStation 5 VR kontrolcüsü

Bu güzel özelliklerle kontrolcü tanıtıldı ama VR setini hemen göremeyeceğiz. Siz PlayStation 5’inizi alın bekleyin. 🙂 VR cihazı 2022 gibi gelecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler