Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Playstation 5’in Cronos Bulut Oynama Sistemi İle İlgili Ayrıntılar Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Playstation 5 için olan ‘Cronos’ Bulut oyun oynama sistemiyle ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Sony, Playstation 5 için bir bulut oyun sistemi üzerinde çalışıyor. Şu anda bu sisteme Cronos adını veriyorlar. Aslında bu sistemin Playstation Showcase’de duyurdukları Project Q’dan yapılmasını bekliyorduk. Ancak Sony bu sistemi şu anda bu alet için denemiyor.

ps cloud 2

Belki de Sony, bu sistemi geliştirip bu alete entegre etmeye çalışıyor olabilir. Bir yönden de bunu yapmıyor olma ihtimalleri var. Bunun nedeni ise oyuncular bu projeyi gördüklerinde çok büyük tepki verdiler ve bu projeyi olumsuz karşıladılar.

Sony, Playstation 5’in Bulut Oyun Sistemini Betaya Açtı

Bu haftanın başlarında Sony, bu sistemi betaya açtı ve sisteme bazı kullanıcılar ulaştı. Bu proje ile ilgili PS 5‘in içindeki mimari sistemi nedeniyle Sony, bu sisteme 5 yıl önce başlamış. Sony, bu sistemi getirerek oyuncuların PS 5‘lerinde oyunları yüklemeden oynamalarına olanak sağlıyor. Sistemle ilgili bilinen şeylerden biri ise sistem 4K’ya kadar görüntü destekliyor. Bu bulut oyun sisteminin PS 5‘lerde denemesi önceden yapılıp sonradan sistem iyi çalışmaya başladığı zaman Project Q’ya gelme ihtimali var.

ps cloud 3

Sony, bu sistem hakkında Haziran ayında bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamada Sony, şunları söylemişti: ” Öncelikle, Playstation Plus Premium üyeleri için çok heyecan verici haberlerimiz var. Şu anda desteklenen PS 5 oyunları için bulut akışını test ediyoruz- buna Playstation Plus Oyun Kataloğu ve Oyun Denemelerinden PS 5 Oyunları ve ayrıca oyuncuların sahip olduğu destekleyici dijital PS 5 oyunları dahildir. Bu özellik kullanıma sunulduğunda desteklenen PS 5 oyunları için bulut oyun akışını doğrudan PS 5 konsolunuzda kullanıma sunulacaktır. Bu, Premium üye olarak, önce PS 5 konsolunuza indirmeden en sevdiğiniz oyunlara atlamanın daha kolay olacağı anlamına gelir. Amacımız, Playstation Plus’ın değerini arttırmaya yönelik süregelen çabalarımızın bir parçası olarak bunu Playstation Plus Premium’a ek bir avantaj olarak eklemektir.”

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler