Perşembe, Temmuz 4, 2024

PlayStation Oyunlarına Dev Zam! Yeni Fiyatlar Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Konsol oyuncuları için kötü bir haberimiz var. Ne yazık ki PlayStation oyunları Ocak ayından sonra ikinci büyük zam geldi. Dün gece yarısında değişen fiyatlarla beraber özellikle AAA oyunların dikkat çekici şekilde zamlandığını görüyoruz. Dilerseniz sözü hiç uzatmayalım ve değişen fiyatlardan söz edelim.

PlayStation Oyunlarının Fiyatları Nasıl Değişti?

Aslında bu ilk zam değil. 2024 yılına girdiğimiz Ocak ayında bir zam haberi gelmişti. %40 seviyesine kadar oyun fiyatları değişmişti. Birçok AAA yapımın fiyatı 2000 TL seviyesine gelmiş ve hatta geçmişti.

Haziran ayının yani yılın ilk yarısının sonunda gelen yeni zamlar ise eski fiyatları aratacak cinsten. Zam oranları belli değil ancak AAA birçok oyunun taban fiyatının 2500 TL seviyesine geldiğini görüyoruz.

Muhtemelen artık Euro ve Dolar kuru baz alınarak fiyatlandırma yapılıyor. Oyunların fiyatlarında bu yönlü bir değişim söz konusu. Fiyatı en çok dikkat çeken yapımları da hemen aşağı sıralayalım. Görünen o ki bundan sonraki dönemde bu yeni fiyatları göreceğiz.

PlayStation oyunları

  • Astro Bot: 2.499 TL
  • Marvel’s Spider Man 2: 1.999 TL
  • God of War Ragnarök: 2.799 TL
  • CoD Black Ops 6: 2.799 TL
  • Black Myth Wukong: 2.499 TL
  • Assassin’s Creed Shadows: 2.799 TL
  • Call of Duty Black Ops 6: 2.799 TL

PlayStation cephesinde yeni fiyatlandırmadan örnekler bu şekilde. Zamların tüm oyunları etkilemesini bekliyoruz. Bundan sonraki fiyatlandırmalarda dolar ve Euro kurları mı baz alınır orası kesin değil. Sony’nin Türkiye’den çekilmesi çok da iyi olmadı gibi duruyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler