Çarşamba, Nisan 24, 2024

Poco X2 Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi’nin alt markası olarak kendisini dünyaya tanıtan Poco, yavaş yavaş adından söz ettirmeye başladı. Marka kısa süre önce Poco X2 modelini de tanıttı.

Başta tasarımı ile dikkat çeken ve Redmi K30 modelini hatırlatan yeni akıllı telefonun, sistemsel olarak da güçlü modellerden biri olduğunu görüyoruz. Fiyat performans için de iddialı modellerden biri olarak gösterebileceğimiz yeni akıllı telefonların detaylarından söz edelim.

Poco X2 tasarımı

Tasarım başta söylediğimiz gibi Redmi K30 modellerini yansıtıyor. Telefonun ön kısmında ekrana gömülü çift kamera sistemi bulunuyor. Bu yapı çentik alanından kurtulan bir telefon sunulmasını sağlamakta. Çerçeve kısmında ise tamamen çerçevesiz bir akıllı telefon sunulmadığını söylemekle beraber oldukça ince çerçevenin sunulduğunu eklemek gerekiyor.

Poco X2

Arka kapak kısmında da yine Redmi K30 modelinden alışık olduğumuz bir yapı var. Bu modelde de ortalanmış bir kamera düzeni sunuluyor. Dairesel kamera alanının içinde dikine konumlandırılmış olan 4 arka kamera sunulmakta.

Ölçüler: 165.3 mm X 76.6 mm X 8.8 mm

Poco X2 teknik özellikleri nasıl?

Tasarımı bir kenara bırakalım ve teknik açıdan nasıl bir telefonla karşı karşıya olduğumuza bakalım. Telefonda 6.67 inçlik bir ekran var. IPS ekranların 1080 X 2400 piksel çözünürlük değeri var ve 120 Hz yenileme hızına yer veriliyor. Ayrıca ekranda HDR10 desteği de bulunmakta.

İşlemci kısmında ise Snapdragon 730G serisi işlemciler kullanılmakta. 2.2 GHz saat hızı bulunan işlemcilerin yanında 6 GB RAM veya 8 GB RAM seçenekleri var. 64, 128 ve 256 GB depolama seçenekleri de yine kullanıcı isteğine bırakılmış durumda.

Poco X2

Poco X2 kamera kısmında da çok farklı bir telefon değil. Bu modelde de 64 MP değerinde ana arka kamera öne çıkıyor. f/1.7 diyafram açıklığında Sony IMX686 sensörünün kullanıldığı ana kameranın dışında 8 MP değerinde ultra geniş açılı ikinci bir kamera var. 2 MP makro çekim kamerası ve 2 MP değerinde derinlik algılayıcı kamerada tamamlayıcı kameralar olarak gösterilmekte. Ön kısımda ise ekrana gömülü olarak gelen 20 MP + 2 MP kamera bulunuyor.

27W hızlı şarj desteği ve 4500 mAh değerinde bataryasıyla beraber Poco X2 modelinin satış fiyatı ise 225 dolar olarak açıklandı. Tabii ki bu rakam başlangıç fiyatı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler