Cumartesi, Nisan 20, 2024

Pokemon Go iOS Kurulumu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yakın zamanda dünyada bir kaç ülkeden yayınlanan Pokemon Go oyunu bildiğiniz üzere uzun zamandır bekleniyordu ve gelmesiyle birlikte çok ses yarattı , daha önceki yazılarımızda android kurulumu hakkında bilgi vermiştik , bu yazımızda iOS cihazlara kurulum nasıl yapılır onu anlatıyorum. 

Arkadaşlar ilk olarak android cihazlarda aşırı pil harcama ısınma gibi sorunlar yapmış , ben iPhone 6 kullanıcısı olarak 2 gündür oynuyorum  fakat daha böle bir sorunla karşılaşmadım.

Pokemon GO iOS’da Nasıl Kurulur ?

Oyun malum yeni olduğu için zaman içerisinde kullanıcılardan gelen dönüşlere göre Pokemon GO içerisinde güncellemeler yapılıyor. iOS kullanıcıları için oyunu indirdikten sonra oynamaya başladığınızda şarj sorunu ile pek karşılaşmıyorsunuz. Ancak Android kullanıcıları şarj sorunu ile boğuşuyorlar. Sanırım Pokemon GO geliştiricileri bu konuda Android kullanıcılarını ferahlatacak bir geliştirme yapmaları gerekecek. Pokemon GO‘yu iOS cihazınıza kurmak için aşağıdaki adımları eksiksiz bir şekilde yapmanız gerekmektedir.

Pokemon_Go_ios
Pokemon GO iOS Kurulum;

 

  • Apple cihazımızdan buraya girelim,
  • Pokemon Go Dowland Now tıklayalım
  • Pokemon Go indikten sonra aynı işlemi yapıyoruz ayarlardan,
  • Ayarlar ❱ Genel ❱ Aygıt yönetimi ❱ Sonra Güven,
  • indirme işlemi tamamlandıktan sonra kullanıma başlıya bilirsiniz.

 

Pokemon GO iOS kurulumu hakkında her hangi bir sorunla karşılaşanlar olursa yorum kısmından yardımcı olabiliriz.

 

Pokemon GO iOS Kurulumu – VİDEO

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

229 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Açıkçası Pokemon GO’yu iOS’da ve Android’de de kurduk herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. Oyunu yükleyip oynamak ve sorumluluk da kullanıcılara aittir.

    • Merhaba,

      Pokemon GO oynamak için tabii ki büyük şehirlerde yaşamak gerekmiyor. Bulunduğunuz lokasyon haritada çıkıyorsa, pokemonlar da çıkmaktadır. Yaşadığınız şehir ile bir alakası yok durumun.

  1. Pokemon bulunacak yerde işaret gibi bir şey varmış galiba bende yok ya. Buna rağmen 12 tane toplayabildim şimdiye kadar. O da zor oluyo tüm mahalleyi turladım nerdeyse.

  2. Hocam bende iphone 6 ios 9.0.2 jailbreak ayarlar/genel/aygıt yönetimi yok bide ben oyunu yeni zelanda storeden indirdim oyun açılmıyor kendiliğinden atıyor ?

    • Merhaba,

      Pokemon GO için isterseniz Yeni Zelanda Store’dan indirdiğinizi kaldırın, bizim vermiş olduğumuz linkten indirerek adımları uygulayın. Hem iPhone hem de Android cihazlarda denedik sorunsuz Pokemon GO oynayabiliyoruz.

    • Merhaba hocam , ilk olarak gerekli talimatları izleyin oyunu indirdikten sonra aygıt yönetimi çıkacak , video’da detayları görebilirsiniz.

  3. Hocam yazınızda ayarlar —> genel —> aygıt yönetimi yazmışsınız ama genele girince aygıt yönetimi diye bi yer yokki . Bütün ayarlara da baktım . Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler

  4. iPhone 5 ios 8.3 kullanıyorum. Pokemon Go could not be installed at this time şeklinde bir hata veriyor ve Retry / Done şeklinde iki seçenek çıkıyor. Done diyince uygulama yüklenmeden duruyor, retry diyince ise yükleme işleminin sonuna gelip yine aynı hatayı veriyor. Sorun nedir acaba?

  5. pokemon go yu yüklüyorum fakat loading ekranında takılıyor sonra hata veriyor failed to get the player information from the server retry diyor

    • Hocam benim telefon iPhone 4S sürümü 9.0 ve bende oyun açıldıktan sonra bir baloncuk çıkıyor OK e bastıktan sonra siyah ekran çıkıyor ve kapanıyor.

      • Merhaba,

        iPhone 4 versiyonlarında APK sürümleri sorun çıkartıyor ne yazık ki. Oyunun orjinal sürümünü beklemenizi tavsiye ederim. Pokemon Go 1-2 ay sonra yayınlanacak resmi olarak.

  6. Merhabalar bu yaptığınızın aynısını bütün arkadaşlarıma yaptık hepsinde de işe yaradı çok faydalı fakat bir tek bende işe yaramadı 🙁 telefon iphone 6s plus sorun da şu şekilde : Tam yüklenecek uygulama sonuna kadar doluyor o anda yüklenemedi deyip ya tekrar dene ya da bitir seçeneği çıkıyor telefonu kapayıp açtım resetledim çok defa denedim fakat hep aynısı oldu

    • Merhaba,

      Oyunu nereden indirdiniz ? Bazı APK dosyaları sorunlu olabiliyor. Oyunu silip, farklı bir yerden tekrar APK dosyasını indirerek kurulum yapmanızı tavsiye ederiz.

    • ıphone 6 telefonum da uygulamada indirme işlemi sonlanacakken yükleme hatası diyor tekrar dene diyorum yine aynısı farklı apkleride denedim olmadı

      • Merhaba,

        Oyun ne yazık ki sahte APK üzerinden çalıştığı için bu tür sorunlar oluşuyor. 1-2 ay sonra Türkiye’de resmi olarak oyun yayınlanacak. O zaman indirip kurmanızı tavsiye ederiz.

    • Merhaba,

      Mümkündür. Oyunun settings bölümüne gelin, Log Out deyin, ardından tekrar oyuna giriş yaparken Sign in Google deyip, yeni bir Google hesabı açarak sıfırdan başlayabilirsiniz.

  7. Merhaba iphone 6 plus kullanıyorum şuan telefona gelen en son güncellemeyi indirdim fakat genele girdiğimde aygıt yönetimi çıkmıyor her tarafı arıyorum ne yapmalıyım ?

  8. Ayarlar kısmında sıkıntı yasıyorum ınternet baglantısı oldugu halde ınternete baglan die donus oldu wifi ve mobil her ikisinide denedim ıphon 6s kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim

  9. Mrblar. Oyunu sorunsuz bir sekilde indirdim oyunuda oynadim ancak cok sık bir sekilde oyun gps hatasi veriyor ve oyun acilmiyor . Tlf iphone 6s yazilim 9. Kusur . Yardimci olrsanz svinirim tskler

    • Merhaba,

      Bu sorun oyunun APK’sından kaynaklanmaktadır. Oyun Türkiye’de resmi olarak duyurulmadığı için şuanda sahte APK üzerinden oynanılıyor. Oyunun Türkiye’de resmi olarak duyurulmasını beklemeniz gerekmektedir.

  10. Oyunu indirdim yüklemeyi başlattım yükleme %90 lara geldiğinde oyun yüklenemedi yeniden dene bitir sekmeleri geliyor defalarca yeniden denedim farklı apk lardanda indirdin sizin verdiğiniz linktende indirdim hep aynı problem nedir acil yardım ve çözüm bekliyorum iyi çalışmalar

  11. Merhaba oyun her zaman yüklenemedi hatası veriyor 10 kere denedim burda yazan her şeyi yaptım ama yüklenmiyor hep yüklenemedi hatası veriyor yardım edermisiniz

  12. Merhaba, oyunu verdiğiniz APK dan da Yeni Zelanda marketinden de indirdim. Açılıyo ancak catch a pokemon a bastığımı algılamıyo. Telefonumda bi dokunmatik sorunu yok. İphone 4s yazılım 9.3.2. Yardımcı olursanız sevinirim.

  13. Herkezin indirdiği yerden indirdim ama güncellemenin sonuna kadar telince yükleme hatası veriyor. İOS kullanıcısıyım. Bu hata düzelmez mi?

  14. Ben iPhone 4s 9.3.2 iOS sürümü kullanıyorum ne aygıt yöneticisini bulabiliyorum nede hipstore uindirdiğimde açamıyorum buna bir çare bulabilirmisiniz arkadaşlar

  15. Merhaba ben iphone 4s kullanıyorum. Verdiğiniz siteden indiriyorum yükle diyorum menüde çıkıyor ama altında bekliyor yazıyo inmiyor ne yapıcam?

  16. Merhaba,

    Dediklerinizi harfiyen yaptım ve yüklendi. Açtıktan sonra Loading barı dolmuyor. Sonunda ingilizce profil bilgileri alınamadı/ yeniden dene gibi bir uyarı çıkıyor. Bazen tam doluyor derken siyah/gri ekran olup ekran kapanıyor.

    Telefonum iPhone 4S. Yazılım sürümü ise en taze olan 🙂

    APK dediğiniz şeylerle alakalı bir durum mu? APK nedir bilmiyorum ama ne yapabilirim? Teşekkürler.

    • Merhaba,

      Kullanıcı adı şifreyi girmeden önce iOS hesabınız ile giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer iOS hesabınız yoksa, bir tane açıp, Pokemon Go’ya bağlayabilirsiniz.

  17. Merhabalar benim telefon iphone 5s sürüm ios 9.3.2 dediklerinizi aynen yaptım oyunun 4te üçü yüklendiginde kendiliğinden yüklenme duruyor ve yüklenemedi diyor bunun nedeni nedir

  18. Merhaba ben iphone 4S kullaniyorum ios 9.3.2 ABD marketten indirdim oyun hafif gps de donuyo pokemon ciktigi an tikliom oyundan atiyo tel. i isitiyor gps dede hata veriyor ltfn cevaplayin

    • Merhaba,

      Bu sorun telefonunuzdan da kaynaklanabilir APK’dan da kaynaklanabilir. O yüzden cihazınız ısınmadan önce deneyin bu durumu, ardından APK’yı değiştirerek farklı bir APK yükleyin.

  19. Karakterim hiçbir şekilde yürümüyor konum da açık uygulama için de açtım konumu izin verdim yani ama hiçbir şekilde yürümüyor. Yardım ederseniz çok sevinirim

  20. Magazadan bişi almak istedigimde app stora şifren yanlış diyor satın alım yapamıyorum. Fakat şifrem dogru normalde neden böledir nasıl düzeltebilirim bu sorunu

  21. ben dediğiniz isteye girip indiriyorum fakat %75 civarlarında Uygulama indirilemiyor yazısı cıkıyor. Yeniden dene ya da bitir yazısıs var. Ne kadar bu işle mi tekrarladıysam olmadı.

  22. Ben 5s ios 7 jailbreak kullanmıyorum telefon ilk aldığım halde ama indirmeye başladığımda sonlara doğru yeniden dene hatası geliyor bunu en az 30 kere denedim ama bişe değişmedi lütfen bana yardımcı olurmusunuz bu oyun için güncelleme yapmak istemiyorum bana bi çözüm yolu önerebilirmisiniz

    • Merhaba,

      Sürekli mi aynı şekilde ? Oyundan tamamen Log Out yapın ve tekrar deneyin. Eğer sorun düzelmezse, farklı bir APK dosyası indirmenizi tavsiye edeceğiz. Oyun Türkiye’de orjinal olarak çıkmadığı için dosyalarda sorun olabiliyor. Her hafta da hatalar için güncelleme atılıyor. Ancak biz APK’dan oynadığımız için o güncellemeleri alamıyoruz.

      • Evet sürekli aynı şekilde ayrıca oyundan log out yapın dediniz ama sorun orda oyun inmiyor bile hala deniyorum fakat inmiyor herkes aynı yerden indiriyor bende ioshipstore den indirmeye çalışıyorum ama olmuyor siz bana diğer apk lar adreslerini verebilirmisiniz oradan da indirmeye deneyim

    • Merhaba,

      APK dosyasını farklı bir yerden dener misiniz ? Aynı yerden indirilen dosyada sunucu hatası yaşanabiliyor yoğunluktan dolayı.

  23. Merabalar sürümüm 9.2.3 iphone 5s yukarıdada bir çok arkadaş bahsetmiş belli bi yere gelince ‘şa an yüklenemedi. yeniden dene/bitir secenekleri sunuluyor. yeniden denee diyince yine olmuyor.
    siz yanlış apk indirdiğimizi söylüyorsunuz fakat hepimiz aynı yerden indriyoruz. reset atınca olmuyor. aygıtımda yeterince boş alanda var.

    • Merhaba,

      Aslında oyunu APK olarak yayınlayan pek çok platform var. Biz de ofiste LG G2, LG G4, iPhone 5S’de oynuyoruz sorun çıkmıyor. Belirtmiş olduğunuz yükleyememe sorunu APK’dan kaynaklıdır. Cihazda bir sorun olsa zaten oyunu hiç açamadan hatayı alırsınız.

  24. İyi akşamlar iPhone 6 kullanıyorum sürüm 9 küsür bişey sitenizdeki dediklerinizi yaptım ama tam dolmak üzereyken hata veriyor yüklenmiyor jailbreak kullanmıyorum kafayı yedim ne yapsam yüklenmiyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

  25. Oyunu indirdim fakat ayarlar bölümünde aygıt yönetimi veya profil sekmesi bulunmuyor. Oyun açılırken niantec yazan beyaz sayfada kalıyor ve sonra ana ekrana geri atıyor. Cihaz İphone 6 ve jailbreak var yardımcı olur musunuz?

  26. Selam. İphone 5c kullanıyorum İos 9. Pokemon go yükledim (Amerika-Yenı zellanda ve Ekşiden Apk ) hepsınden ıdnırdım ama acılırken beyaz ekranda kalıyor ve atıyor

    • Merhaba,

      Bu sorun cihazınızdan kaynaklı değildir. APK’ların hepsi aynı APK olduğu için oyunun orjinalini beklemeniz gerekiyor. Önümüzdeki hafta içerisinde Pokemon Go’nun orjinal versiyonu yayınlanacak. Bu tür sorunlar önceden giderildi güncelleme olarak verildi cihazlara ancak Türkiye’deki oyuncular orjinal oyunu oynamadıkları için bu tür sorunlar çıkıyor.

      • haftaya yayınlanır İnşallah ama bu sadece pokemon Go dada yapmıyor yıne bazı uygulamalarda yapıyor ınanırmısınız 3 gundur telefonu Sıfırlamaya calıstm herseyı denedım ama yınede olmadı 😀

  27. İyi günler.
    Dediğiniz gibi linkten indiriyorum YALNIZ uygulama bekliyor diyor yani indirmiyor sadece bekliyor yazıyor ana menüde neden acaba ?

    • Merhaba,

      İndirmekte olduğunuz site çok yoğun olduğundan böyle bir sorun ile karşılaşıyorsunuz. Farklı bir iOS APK’sı indirmenizi tavsiye ederiz.

  28. iPhone 5 s yükleyemiyorum tanıtınızın aynısını yaptım yuklenemedi diyor ayrıca mağazayı değiştirmeye çalıştım bu seferde kart bilgilerini kabul etmiyo MasterCard’

    • Merhaba,

      Oyunun orjinal versiyonunun çıkmasını beklemeniz gerekecek. Mağazadan zaten giriş yapmaya çalışmanız kabul edilmez, orjinal oyun olması gerekiyor. Çok yakında oyun Türkiye’de duyurulacak zaten.

    • Merhaba,

      Açıkçası sizden kamera, ses, sms, galeri gibi pek çok izin alıyor. O yüzden pek güvenli olduğunu söylemek doğru olmaz. Fakat milyarlarca oyuncu indirip oynuyor orası ayrı..

  29. Merhaba Iphone 4s kullanıyorum. oyunda sorun yok. Ancak sadece Pikachu pokemonunu alırken oyun kapatıyor kendini. Aynı yerde ve aynı pikachu yu diğer arkadaşlarım alabilirken ben neden alamıyorum acaba? Daha önce karşılaştınız mı sorun ne olabilir acaba.

    • Merhaba,

      Açıkçası Pikaçu yakalarken oyundan attığına ilk defa siz ile şahit oluyoruz. Peki sadece Pikaçu’da olduğuna emin misiniz ? Bir de cihazınız Pokemon Go oynarken çok ısınıyor mu ?

    • Merhaba,

      Cihazınızın GPS’si sabit olduğu için değiştirilememektedir. Ancak Fake GPS gibi uygulamalar var onları deneyerek kendinizi başka şehirlerde veya ülkelerde göstererek Pokemon Go oynayabiliyorsunuz.

  30. Pokemon oynuyordum yeni sürümü geldiği için silip yüklemek istemiştim ilk baştada sizin siteden yükledim fakat şimdi download diyorum fakat ekrana icon geliyor ama solmuyor

  31. Merhabalar ios9 kullanıyorum ama bu siteden indirmeye kalktığımda indirliyor diyor ve öyle kalıyor daha sonrada indirme tamamlanamadı diye bir hata veriyor çözümü nedir acaba ?

  32. ben hiç bir şekilde indiremedim market te ülkeyi değiştiriyorm değişiyor indir diyorum beni türk markete geri atıyor yardımcı olur musunuz?

  33. Dediğiniz sayfadan oyunu indiremiyorum hata veriyor oyuna güncelleme geldi onu da yapamıyorum doğal olarak lütfen yardım eder misiniz indirebileceğim başka site vb. Var mı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler