Cumartesi, Nisan 27, 2024

Pokemon GO Play Store ve iOS Store’da İle Oynanabilir Durumda

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün yayınlanan Pokemon GO oyunu Türkiye’de henüz oynanabilir olmadığı için Apk olarak internette yayınlanmış durumda. Henüz Google Play veya iTunes Store’da ülkemiz için indirilebilir olmadığından dolayı herkes Pokemon Go Apk versiyonuna sarmış durumda. Detaylar ve Pokemon Go tecrübelerimiz haberimizde.

Pokemon Go’yu Oynadık!

Öncelik olarak arkadaşlar bir şey itiraf etmem gerekiyor. Oyunu oynarken iyi hoş güzel başlıyorsunuz da, konumunuzu alması ve sürekli olarak internete bağımlı oynamanız işleri değiştiriyor. Pokemon Go‘yu GPS’yi açarak oynadığınız için üstüne bir de internet su gibi çektiği için telefonunuz yarım saatlik bir oynamaya henüz yaklaşmadan alev alabiliyor. Oyun ayrıca kameranızı da kullanıyor. Burada sanırım biraz gerçekçilik katmak istemişler ama olmamış. Mesela bir pokemon görüyorsunuz, onu yakalamak için kameranız açılıyor ve pokemon siz nerdeyseniz orada görünüyor. Yakalamak için de poketopunu fırlatıyorsunuz. Biz ilk oynayışımızda Balbazar, Pikaçu ve Growth yakalamayı başardık.

Pokemon GO Apk sürümünde hatalar da mevcut. Mesela harita üzerinde ilerlemek istiyorsunuz ancak ilerleyemiyorsunuz. O yüzden her halukarda oyunun Play Store veya iTunes Store versiyonunu beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

Pokemon-Go-Apk-6
Lokasyonsuz Oynamak Mümkün Değil

Oyunu açtığınızda otomatik olarak sizden GPS’yi de açmanızı istiyor. Zaten oyunu yüklerken, bir dünya izin vermeniz gerekiyor. Açıkçası böyle bir oyunu bu kadar kastırmaya gerek var mıydı yorumu size bırakıyoruz. O oyunu zevkle oynamayamadıktan sonra istediğiniz kadar geliştirin, yine kullanıcılar etkilenmiş oluyor. Zaten oyuna “Arttırılmış gerçeklik deneyimi” yaşamanız için ona uygun bir şekilde tasarlanmış.

Pokemon-Go-Apk-4
Oyunun ilk girişinde karşınıza bayan ve erkek olarak karakterler geliyor. Birisini seçtikten sonra kılık, kıyafet ve görünüm seçiyorsunuz. Ardından sizi salıyorlar çayıra pokemon kovalamaya! Bu dediklerimizi daha iyi anlamak için aşağıdaki videoyu izleyerek Pokemon Go‘nun oynanışı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Pokemon-Go-Apk
Pokemon GO Nasıl Oynanıyor ?

 

 

Pokemon GO Türkiye’de Ne Zaman Oynanabilir Olacak ?

 

Şuan için Pokemon GO ülkemizde Google Play Store‘dan veya iTunes Store’dan indirilemiyor. Dünya çapında oynanabilir olacak oyun çok yakında tüm ülkelere açılacak. Ancak ilk etapta ABD, Çin, Avustralya ve Yeni Zelanda ülkelerinde indirilebilir durumda. Hal böyle olunca oyuncular bilinen alternatif yöntemleri kullanarak oynamaya başladılar bile. iOS kullanıcıları da şimdilik ülke değiştirerek oyunu indirebiliyorlar.

Pokemon-Go-Apk-5

 

Pokemon GO’yu Nasıl Yüklerim ?

Android kullanıcılarında çözüm biter mi ? bitmez tabii ki. Pokemon GO oyunu için oyun yeni yayınlanmış olmasına rağmen APK olarak dosyası çoktan hazırlanmış. Pokemon GO APK dosyasını indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Şuan için Türkiye’de ne zaman yayınlanacağı belli olmayan Pokemon GO övüldüğü kadar değecek bir performans ortaya serecek mi biz de merakla bekliyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

23 YORUMLAR

  1. Hocam valla işin sarj boyutunda değilim ben’de araştırdığım kadarıyla telefon açık kalması lazımmış biz yürüdükçe veya hareket ettikçe karakterde hareket ediyomuş ful gps net tel oyun açık kalıcakmış o yüzden net’i baya harcar heralde. Net’i harcamasın fazla yeter..

  2. Pokemon GO için ios kullanıcıları ülke değiştirip sahip olabilir demişsiniz altta da beklemelisiniz demişsiniz çelişkili değil mi hocam ??

    • Merhaba,

      Pokemon GO için normalde değiştirip indirilebiliyor. Ancak orjinal oyunu almak her zaman için daha mantıklı o yüzden beklemelerini söyledik..

  3. Adamlar boşa masraf yapmış bence ya mobil sektör’de böyle bi oyun ne biliyim çok değişik milletin sarj sorunu vb varken üstüne üstlük böyle 1 oyun. Eğer Psp’lerin devri geçmeseydi psp’lerde manyak olurdu bu oyun.

  4. Hocam şimdi oyunun taaa tanitim videosundan cok internet gerektirecegi cevrim dışı oynanamayacagi ve oyunun temelinde kullanicinin konumu temelli olacagi belliydi hatta daha nadir pokemonlar elde etmek icin ozel yerlere gitmemiz gerekebileceginide soyluyorlardi anlasmali bi festival organizasyonunda nadir pokemonlar bulacaz mesela cihazlarimizin bu konsepte henuz yeterli olmayacagi dogru olabilir ama eger tutarsa ozellikle gps ve konum belirlemeyle ilgili oyuncuları cok farkli bir tarz sirketleride yeni bir pazar bekliyor olacak yarin birgun Starbuckslara ya da avmlere gitmek icin bi nedende pokemon yakalanak olabilir yarattigi beklentinin yaninda oyun zayif bile denebilir sonucta..

    • Evet, olayı bir de ticarete dökmüşler. İsterseniz nadir pokemonlarınızı da satabiliyorsunuz. Bu strateji üzerinden herkes faydalanacak sanırsam 🙂

  5. Oyunun tutup tutmayacagini görecez zamanla ama yapilmak istenen hedef mobil oyun konseptini genişletiyor değiştiriyor fark ettigimiz gibi eğer bedenen oyuna eşlik etmezsen ilerliyemiyorsun yabanci bir forum sitesin sirf bunun için gunluk aktivitelerinde belirgin degisiklik olacak oyuncularin diyor ekran karsisinda oturdugunuz yerden oyun oynama devri bitebilir herhangi bir mmorpg icin sokaga cikip etrafta oyuncu aramamiz gerekecek bi konsept gelebilir bu konum belirleme konuma göre ilerleme ve kamera görüntüsü oyun entegrasyonunun ilerlemesiyle. Bakalım Pokemon GO bizlere neler vericek göreceğiz zaman içerisinde.

    • Merhaba,

      Pokemon seçmek için karşınıza çıkan pokemonların üzerine tıklayıp poketopunu üstüne fırlatmanız gerekir. Pokemonlara tıklayabiliyor musunuz ?

  6. Apk olarak indirdim oyunu ve lewel olarak dyelim ileri gittik daha sonra google play a geldiginde ordan indirip kaldigimiz yerden dewam etme sansimiz varmi ..

    • Merhaba,

      Google Play hesabınız kaydedildiği için, sonradan farklı bir telefondan veya cihazdan devam edebilirsiniz. Sadece aynı hesabı açmanız yeterli olacaktır.

  7. Arkadaslar lütfen pokemon go yu offical yani resmi sürüm oynaya bilmek için niantic lab ve pokemon go apps ye twitterdan ve facebook tan yazalım resmi sürümün avantajlarından yararlanalım ısrarcı olursak ülkemizde bir an önce resmi sürümü verirler

  8. Selam. ben Azerbaycanda yaşıyorum bu oyunun apk sını yükledim ama girişte beni play store ye yönlendirdi. ve orada bu uygulama ülkenizde bulunmamaktadır yazıyordu yani oyunu açmadı. nasıl yapa bilirim ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler