Hayatta kalma odaklı 7 Days to Die oyununun ilk duyuru zamanını hatırlıyor musunuz? Hatırlamayanlar için kısa bir özet geçelim. Zira oyunun duyurulmasının üzerinden 10 yıl gibi bir süre geçti. Takvimler 2013 yılını gösterdiği dönemlerde oyun ön izleme sürümüyle çıkış yapmış ve Steam’de erken erişim olarak sunulmuştu.
Aradan geçen yıllara rağmen oyunun final sürümü bir türlü yayınlanmamış ve yapım erken erişim aşamasında kalmıştı. Firmada ne değişti ya da geliştirici nasıl bir şey düşündü bilemiyorum ama sonunda beklenen haber geldi. Gecikmeli de olsa 7 Days to Die için final sürümü yayınlanacak.
7 Days to Die Tam Versiyon Olarak Haziran Ayında Geliyor
Açıklama oyunun geliştiricisinden geldi. The Fun Pimps tarafından yapılan açıklamada oyunun Haziran ayından erken erişimden çıkacağı duyuruldu.
10 yılın üzerinde bir zamandır beklediğimiz versiyon 1.0 yani tam sürüm için nihayet beklenen haber gelmiş oldu.
Yeni Sürümle Beraber Farklı Güncellemeler de Yapılacak
Oyuna gelecek olan yeni sürüm, yapıma yeni bir güncellemeyi de getirmiş olacak. 1.0 versiyon olarak belirtilen bu yeni sürümde, özel bir challenge sisteminin, daha gelişmiş zombi varyantlarının ve genel oynanış iyileştirmelerinin de oyuna eklenmesi bekleniyor.
Ayrıca oyun içerisinde yer alan bir dizi hata da giderilecek. Belki yeni silahları ve yeni mekanları da görme fırsatımız olacak.
Kısaca Oyundan da Söz Edelim
Her ne kadar 10 yıllık bir serüveni olsa da oyunu bilmeyenler için yapımdan da biraz söz edelim. 7 Days to Die, en genel ifadeyle bir zombi oyunu.
Oyunda kıyamet sonrası zaman ele alınıyor ve zombi istilasına uğramış bir dünyanın içerisinde uyanıyoruz. Amacımız tabii ki hayatta kalmak. Tek oyunculu ve Çevrimiçi PvP modu olan yapımın, genel değerlendirmede de kullanıcılardan oldukça olumlu yorumlar aldığını söylemek lazım. Oyunun Steam sayfasını da hemen şuraya ekliyoruz.