Perşembe, Nisan 18, 2024

Popüler Ürün Karşılaştırma Sitesi Bilio Kapanma Kararı Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

İlk olarak Naspers Grup bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bilio fiyat karşılaştırma sitesi, çok yakında kalıcı olarak kapatılma kararı aldı. Geçtiğimiz sene çalkalanmaya başlayan ve resmi bir açıklamanın yapılması beklenen Bilio, çok yakında tüm faaliyetlerini durduracak. Detaylar ve neden kapandığına dair bilgiler haberimizde.

Bilio Kimdi ?

Bilio web sitesini bilmeyenler için ufak bir hatırlatma yapma ihtiyacı duydum. Fiyat karşılaştırma yaparak ilgili web sitelerine sizi gönderiyor, eğer ki sizi gönderdiği siteden satış yaparsa Bilio’da bu satıştan kâr almış oluyor. Tabi bu anlaşmalar firmalar ile yapılan prosedürlere bağlı. Kimi firmalara gösterim başına ücret alıyor, kimisi de satış başına ücret alıyor. Ancak Bilio için bu aralar işler hiç iyi gitmiyordu.

Resmi olarak Bilio.com web sitesinede açıklama yapılarak “Değerli iş ortaklarımız ve ziyaretçilerimiz, 2004 yılında başlamış olduğumuz faaliyetlerimize teknoloji platformumuzdan kaynaklanan nedenlere bağlı olarak 31 Temmuz 2016 tarihinde son vereceğimizi üzülerek bildirmek zorundayız. 12 yıl boyunca birlikte çalıştığımız e-ticaret sitelerine, reklam verenlere ve fiyat karşılaştırmaları yapmak için sitemizi ziyaret eden kullanıcılara teşekkür ederiz.” denildi.

Bilio-kapaniyoer
Online fiyat karşılaştırma sitesi olarak tanınan Bilio, sanırsak piyasanın getirmediği ve kârlılık oranının düştüğü gerekçesi ile kapanma kararı aldı. İlk olarak 2004 yılında çalışmalarına ve projelerine başlayan Bilio.com, tüm elektronik cihazlardan bilgisayarlara, cep telefonlarına, beyaz eşyalara ve giyim ayakkabı sektörlerine kadar geniş bir fiyat yelpazesine sahipti. Toplamda 4.5 milyon civarındaki ürünü listeleyen Bilio, son zamanlardaki düşüşü durduramadığı gibi, sorunlar yaşıyordu.

Bilio
Naspers Grup Kimdir ?

Naspers aslında bu sektöre hiç yabancı olmayan ve yurt dışında fiyat ve ürün karşılaştırma olarak 13 ayrı ülkede bu hizmeti sunan bir platform. Bilio.com’da Nasper Grup altındaki Türkiye şubesi gibi düşünebilirsiniz.

Sektörde bu gibi dev firmaların ve projelerin kapandığına daha önceden de şahit olmuştuk. Bilio‘nun kapanması rakip olan ürün karşılaştırma sitelerinin işine gelecektir. Sonuçta Bilio gibi bir site piyasadan çekildikten sonra müşteriler ve kullanıcılar bu sitelere yönlenecekler.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler