Cumartesi, Nisan 27, 2024

Porsche, 2021 Mali Raporlarını ve Yeni Hedeflerini Açıkladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Almanya merkezli otomobil üreticisi Porsche, geride bıraktığımız Cuma günü 2021 yılının mali raporlarını açıkladı. Alman lüks spor otomobil üreticisi şirket, bir önceki senenin satışlarının yüzde 15 artış gösterdiğini belirterek 33,1 Milyar Euro kazanç elde ettiğini açıkladı.

Bunlara ek olarak şirket 5.3 milyar Euro değerinde olan faaliyet karlarında ise yıllık bazda yüzde 27’lik artış gördüklerini açıkladı. Porsche, 2021 mali yılında dünya çapında toplam 301 bin 915 adet otomobil satarak şirket tarihindeki en güçlü rakamlara ulaştı.

porsche 02
Porsche, 2021 Mali Raporlarını ve Yeni Hedeflerini Açıkladı! 2

Porsche’un elektrikli otomobillerinden Taycan, bir önceki yıla (2020) kıyasla iki kat daha fazla satış gerçekleştirerek 41 bin 296 adet satış gerçekleştirdi. Şirket mali rapor açıklamasında orta motorlu araçların yalnızca elektrikli olacağı yeni bir seri piyasaya sürmeyi umduğunu ve 2025 yılında buna ek olarak yeni bir elektrikli otomobil piyasaya sürmeye hazırlandığını belirtti.

Hedef, 2025 yılından itibaren tamamen elektrikli otomobil satmak!

Şirket, 2025 yılına kadar bütün Porsche satışlarının yarısını tamamen elektrikli araçlar üzerinden gelmesini beklediğini de açıkladı.

Otomobil üreticisi ayrıca gerek iş ortakları ile gerekse kendi şarj altyapısına “premium segment şarj istasyonu” yatırımı yapacağını da duyurdu. Ek olarak Porsche ve Customcells arasındaki ortak bir girişim olan Cellforce Group, 2024 yılında faaliyete başlayarak seri üretime hazır olabilecek yüksek performanslı pil hücreleri geliştirecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler