Cumartesi, Temmuz 27, 2024

PS5 Slim Parçalarına Ayrıldı! Farklar Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

PS5 Slim için beklenen tanıtım geçtiğimiz ay yapılmıştı. Yeni versiyon için yapılan tanıtım kapsamında serinin teknik detaylarında çok büyük bir değişiklik olmadığının belirtildiğini gördük. Teknoloji kısmında tam olarak nelerin değiştiği ise kullanıcı testleriyle beraber ortaya çıkmaya başladı. En son Dave2D isimli kanal, yeni seri oyun konsollarının içini açtığı bir video paylaştı ve Slim versiyon ile nelerin değiştiğini de göstermiş oldu.

PS5 Slim Ne Kadar Daha Farklı?

Slim oyun konsollarıyla standart oyun konsollarını yan yana getiren ünlü isim, net olarak farkı da göstermiş oldu. Bir kere net olan bir şey var ki o da seride boyutsal ve yapısal farklılıklar direkt olarak göze çarpıyor.

Daha ince olmasına ve yeni konsolda daha dar bir alan olmasına karşın, sıcaklık konusunda çok büyük bir fark olmadığını da söylemek lazım. 8 saatlik test sonucunda eski seri konsollar ile yeni PS5 Slim arasında bir sıcaklık farkı ortaya çıkmıyor.

Bunun yanında fan tasarımı kısmında da bir değişiklik olduğu gözüküyor. Yeni serinin fan çerçevesi etrafında ek metal çerçeve olmadığı gözüküyor.

Değişikliğin dikkat çektiği bir başka nokta ise işlemci. Eski seride kullanılan işlemci ile yeni seride kullanılan işlemci arasında mimari farkı var. Eski seride 7 nm işlemci kullanılıyordu. PS5 Slim modellerinde ise 6 nm üretim sürecinden geçen daha verimli işlemciler var.

Farkın net olarak ortaya konulduğu karşılaştırma videosunu da hemen aşağı ekliyor olacağız. Şimdi sırada PS6 serisi konsollar var. Yeni nesil için çalışmaların devam ettiği de biliniyor ama konsollar ne zaman çıkacak belli değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler