Cuma, Nisan 26, 2024

PUBG Kitlesini Kaybediyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya’nın en çok oynanılan oyunlarından birisi olan PlayerUnknown’s Battlegrounds son dönemlerde kitlesini kaybetmeye başladı. Popüler oyun PUBG popülerliğini kayıp mı ediyor?

100 kişilik kadro ile oldukça büyük bir haritanın içerisine atladığımız, evlerin içine girip eşya toplayarak 1. olmaya çalıştığımız oyun herkesin ilgisinni çekiyordu. Her an alan içinde kalma çabası ve etrafı kontrol etmenin verdiği his tüm oyuncuları cezbetmişti.

pubg 2 min

Uzun süredir beta sürümü ile tanıdığımız oyun 21 Aralık tarihinde betadan çıkmıştı. Beta sürümündeyken dahi oldukça yoğun ilgiye sahip olan PlayerUnknown’s Battlegrounds, o eski popülerliğini kaybediyor.

30 milyonun üzerinde satış rakamlarına ulaşan; Xbox One’da dahi çıktığı ilk dönemlerde 4 milyon satmayı başaran, hatta oyuncularına teşekkürlerini 30.000 BP ile kanıtlayan PlayerUnknown’s Battlegrounds oyuncularını kaybetmeye başladı.

pubg

Steam Charts’ın açıkladığı verilere göre PlayerUnknown’s Battlegrounds son 30 gün içerisinde %2 oranında oyuncu kaybetti. Tabi şimdi %2 küçük bir değer gibi gelebilir ancak oyunun toplam oyuncu sayısına baktığımızda sayı oldukça yüksek.

Bunun başlıca nedenlerinden birisi oyundaki hilelerin son dönemde oldukça artması. Bizim ve ekibimizin dahi illallah ettiği bu hileler insanların oyundan soğumasını hatta oynamamasını sağlıyor. Keza bende 3 haftadır oyuna girmiyorum.

Bu düşüşü oyundaki haritalarda etkiliyor. Örneğin Erangel (Klasik) haritasını beğenen bir kullanıcı Miramar (Çöl) haritası geldiğinde oynamak istemiyor. Oyunda harita seçiminin olmaması ve ard arda sürekli Çöl haritası gelmesi kullanıcıları biraz da oyundan soğutan yanlardan.

pubg 1 1

Yine Steam Charts’ın yaptığı açıklamaya göre son 30 gün içerisinde %2 gibi düşüşe uğrayan PlayerUnknown’s Battlegrounds, şuan %5 değerlerini görmüş bulunmakta. Bu değerlere baktığımızda PUBG son dönemlerde oldukça fazla oyuncu kaybetmiş gibi duruyor.

Peki PlayerUnknown’s Battlegrounds bu hususta ne düşünüyor? Oyuncuları kendine çekmek için birşey yapacak mı? Oyuna gelen büyük bir güncellemenin ve yeni bir kasanın bu sorunu ortadan kaldıracağını, oyuncuları geri döndüreceğini düşünüyorum. Sizde düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler