Pazar, Nisan 28, 2024

PUBG ve Fortnite Savaşında PUBG Geride Kalıyor! PUBG’den Açıklama….

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son yılda oyun piyasasında kıyasıya rekabetlerini sürdüren iyi oyun hala rekabet içinde. Ancak PUBG son zamanlarda üstünlüğünü kaybetti. İşte nedenleri ve PUBG geliştiricilerinin açıklamaları…

Geçtiğimiz yıl çıkış yapan her iki oyunda Battle Royale konseptini oyunculara sundular. Her iki oyunda kullanıcıların ilgisini hızlıca üzerine çekti. Özellikle PUBG çıkış yaptığı yıl rekor üstüne rekor kırıyordu.

pubg 1

Oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşan PUBG kendini geliştirmeye devam etti. Beta’dan çıktıktan sonra sorunları çözülmesi beklenen PUBG, aksine yol izleyerek hata düzeltmelerine değil oyun içeriğine yoğunlaştı.

Bu durum oyunda performans sorunlarını, hileleri ve bug’ları beraberinde getirdi. Oyun geliştiricileri uzunca bir süredir bu sorunları düzeltemedi. Veya düzeltmeye uğraşılmadı. Ancak PUBG o ilk zamanki popülerliğini kaybetti.

PUBG’nin düşüşü ile birlikte Fortnite oldukça ilerleme katetti. Fortnite’ta performans sorunlarının bulunmaması oyuncuların oyun zevkini kaçırmadı. Bununla beraber oyuna gelen birçok yenilik oyuncuları Fortnite’a yöneltmeye başladı.

fortnite 3

Yine Fortnite, oyun içindeki abonelik sistemi, para ile satılan eşyalar, iOS platformundaki başarısı gibi birçok etmen ile gelirlerini yükseltti ve kendini geliştirdi. Aylık gelirleri gün geçtikçe yükselen Fortnite, Nisan ayında olduça yüksek gelirler elde ederek dikkatleri üzerine çekmişti.

Tabi durum böyle olunca Fortnite ve PUBG arasındaki rekabetin düşüşteki tarafı PUBG olarak görünüyor. Peki bu durum nasıl düzelecek? PUBG geliştiricileri ne gibi çalışmalar yaparak durumu düzeltecekler? Gelin bu soruların cevabını öğrenelim.

pubg hile 2

PUBG’den Açıklama Geldi!

PUBG geliştiricileri uzun bir süredir oyuna güncelleme getiriyor ancak bu güncellemelerin içerdiği hata düzeltmeleri performans sorunları için yeterli değil. Son zamanlarda yeni harita için çalışan geliştiriciler performans konusunda eksiklik oluşturduklarını kabul ettiler.

PUBG Corp. şirketi Steam üzerinden yayınladıkları bir yazı ile performans iyileştirmeleri ve kullanıcıların geri dönüşlerini değerlendirme konusunda geri kaldıklarını belirtti. Performans konusunda düzeltmelere gideceğini belirten PUBG Corp. ışık efektlerinin işlenişini ve araçların farklı zeminler üzerinde ilerleyiş biçimini geliştireceklerini belirtti. Yani oyunun genel performans hatları düzeltilecek.

Bunun dışında ilk baştada dediğimiz gibi performans sorunları, oyun içi hatalar ve hileler ile ilgili çalışmalar yapacaklarını belirttiler. Kısacası biraz geç olsada PUBG geliştiricileri hatalarını kabul ettiler. Bunların dışında bir açıklama daha yapıldı.

pubg 4x4 haritasi 006

Uzun zamandır üzerinde çalışılan yeni harita hemen hemen bitmek üzere. PUBG 4×4 km boyutundaki yeni haritası Sanhok hali hazırda geliştirilmeye devam ediliyor. Konu ile alakalı PUBG Corp.’un açıklaması ise şöyleydi:

“Ekibimiz Sanhok’un her karışını oyuncular için mükemmel kılmak üzere çalışıyor. Taş duvarların örgüsünden, adadaki evlerin etraflarındaki en küçük ayrıntıya kadar her şey mükemmel olacak.”

Durum öyle görünüyor ki şuan Fortnite, PUBG karşısında epey yol almış. PUBG ise durumun farkında ve oyundaki eksikliklere göz atmaya karar vermiş. Bakalım PUBG geliştiricileri hatalara el attıktan sonra durum ne olacak… Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler