Cumartesi, Nisan 20, 2024

PUBG’deki Red Zone (Kırmızı Bölge) Kalkabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çıktığı günden beri tüm dünyayı kasıp kavuran Playerunknown’s Battlegrounds (ya da yaygın ismi ile PUBG), oyun mekanikleri konusunda bir değişiklik olasılığı ile gündeme geldi. PUBG‘nin yapımcı ekibinde önde gelen isimlerden birisi olan Brendan Greene; yaptığı son röportajda, eğer oyuncular isterse oyundaki Red Zone olarak adlandırılan kırmızı bombardıman alanının kaldırılabileceğini bildirdi.

Kırmızı Alan, Çoğu Kez Oyuncuların Sinirini Bozuyor

PUBG‘yi diğer oyunlardan öne çıkaran en büyük özelliği, şüphesiz ki onun stratejiye dayanan oyun mekanikleri. Planlı ve programlı olmadan yaptığınız çoğu eylemin ölümle sonuçlandığı bu oyunda, tek yapmanız gereken dikkatli ve stratejik oynamak.

Oyun alanının sürekli olarak daralmasının yanında, oyuncuları bulundukları yeri terk etmeye zorlayan bir mekanik daha bulunuyor. Bu mekaniğin ismi ise Red Zone.

Kırmızı bölge olarak kendi dilimize aktarabileceğimiz bu mekanik, oyuncuları bulundukları yerden ayrılmak zorunda bırakıyor. Oyun alanında rastgele çıkan bu alanlar, haritada kırmızı işaretle gösteriliyor. Eğer bir an önce bu kırmızı bölgeyi terk etmezseniz veya kafanızı bir çatı altına sokmazsanız, rastgele yağan bombalar sonucu ölebiliyorsunuz.

PUBGdeki Red Zone Kırmızı Bölge Kalkabilir İÇERİK JPEG

İşte oyunda yer alan bu unsur, pek çok oyuncu için stratejiyi baltalamakta. Özellikle oyunda kalan son 20 kişi arasına girmeyi başardıysanız; yapacağınız en doğru hareket, bir timsah gibi sessiz ve gizli bir şekilde hareket etmek olacaktır. Fakat eğer ki bu kırmızı alanın içinde ve açık bir alandaysanız, bulunduğunuz yeri acil bir şekilde terk etmeniz gerekmekte.

Bu konuda şikayetleri işiten Brendan Greene, “Oyuncular talep ederse, Red Zone‘u oyundan kaldırabiliriz” dedi. Fakat bu mekaniğin de oyunu oluşturan en büyük stratejik unsurlardan biri olduğunu düşünen isim, röportajda bulunduğu ifadelerle, oyuncuların isteklerine önem verildiğini belli etti.

Eğer Oyuncu Kitlesi İsterse, Red Zone Oyundan Kalkabilir

Red Zone‘u atlatmanın çok da zor olmadığını ifade eden Brendan Greene, bu alanın işleyişinde de değişiklikler yapılabileceğini ekledi. Her ne kadar oyuna hareket katan bir mekanik olsa da, rastgele çıkan bu bombardıman alanı oyuncuları zora sokabiliyor.

Bir düşünün, sevgili hocalar. Oyunun başından son anlarına kadar güzel bir şekilde silahlanmış, cephanelenmişsiniz. Son hayatta kalan oyuncular arasına girmişsiniz ve kafanıza bomba yağacağına dair bildirimi gördünüz. Heyecanla etrafa kaçarken, bir düşman tarafından farkedildiniz ve öldürüldünüz. Ya da tehlikeli bölgeden çıkmak üzereyken kafanıza bir bomba düştü ve tahtalı köyü boyladınız. O kadar heyecan ve emek, bir anda boşa gidiyor.

Bu hususta şikayetlerde bulunan kitleye Brendan Greene tarafından verilen cevap; bizlere PUBG yapım ekibinin, oyuncuların isteklerine karşı duyarlı olduklarını gösterir nitelikte. Tüm yapımcılardan bu tutumu bekliyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Sanki tüm sorun kırmızı bölgeler !!! Hilebazlar yüzünden oyun oynanmıyor. Sizi de hileye yapmaya mecbur ediyor. Sonra ban yiyeceksiniz muhtemelen. Paranıza yazık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler