Cuma, Nisan 26, 2024

Qualcomm 5G Telefonlar İçin Snapdragon 855 İşlemcisini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

 Hawaii’deki Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nde Snapdragon 855 modelini duyurdu. 5G  teknolojisi kullanan telefonların ilk dalgasında neredeyse kesinlikle görünen çip. Qualcomm, bu yeni platformun 5G ağlarında “çoklu gigabit” indirme hızlarını destekleyeceğini belirtti.

Qualcomm‘un özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mobil alandaki hakimiyeti nedeniyle, Snapdragon 855’in 2019’da en büyük amiral gemisi telefonlarında göründüğü ya da olmasın büyük bir adım olduğunu kanıtlayan çok az soru var . İşleme gücü, pil ömrü, görüntü işleme, oyun oynama, makine öğrenimi veya Qualcomm’un her yıl geliştirmeye çalıştığı diğer özelliklerden herhangi biri. 

Screenshot 3

Qualcomm Snapdragon patronu Alex Katouzian, “Kimleri ve ne yakaladığınızı görecek” diyor. Çip de görünüşte geliştirilmiş oyun ve artırılmış gerçeklik deneyimleri sunacak, ancak açıklamasında bulundu.

Zirvede bir duyurulan bir diğer teknoloji Qualcomm 3D Sonic Sensor olarak kullanılan ultrasonik, ekran üstü parmak izi sensör teknolojisi girişimini yeniden markalama fırsatını yakaladı , ancak Qualcomm’un akıllı cihaz üreticileri ile bu teknolojiyi anlaşıp anlaşmadığı henüz belirtilmedi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler